AgroJug: Okrugli sto projekta “Zajedno za jačanje ruralnih područja” održan u Leskovcu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

U Regionalnoj privrednoj komori u Leskovcu, gradu koji je po 4. put dobio NALED-ov BFC sertifikat za grad sa povoljnim poslovnim okruženjem sa čak 96,33 %, održan je okrugli sto projekta “Zajedno za jačanje ruralnih područja” u organizaciji grada Leskovca i NALED-a.

Diskutovalo se o ključnim faktorima i načinima razvoja sela, kao i o jačanju ruralnih područja, ekonomskom osnaživanju žena i uticaju sertifikovane proizvodnje i proizvoda sa oznakom geografskog porekla. Dugi niz godina NALED sarađuje i sa Ministarstvom poljoprivrede u realizaciji raznih projekata.

Autentični proizvodi iz oblasti hrane, poljoprivrede i zanata koji dolaze iz opština Surdulica, Vlasotince i Lebane predstavljaju veliki potencijal. Međutim, potrebne su mere podrške kako bi gotov proizvod stigao do tržišta.

Leskovački ajvar” je jedini brend iz Srbije sa Međunarodnom zaštitom geografskog porekla, za kojim postoji velika potražnja, a u Jablaničkom okrugu proizvede se između 500 hiljada i milion tegli ajvara na godišnjem nivou. Srpsko selo živi zahvaljujući poljoprivrednim proizvođačima. Iz godine u godinu nastoji se da agrarni budžet bude što veći, kako bi poljoprivredni proizvođači mogli da što bolje plasiraju svoje proizvode.

AgroJug je emisija o poljoprivredi dnevnog karaktera, i u njoj su prikazana najbitnija dešavanja vezana za poljoprivredu.

Sva bitna dešavanja vezana za poljoprivredu u Srbiji i regionu.

Iskustva poljoprivrednika iz raznih delova Srbije, vezanih za stočarstvo, ratarstvo, pčelarstvo, voćarstvo, cvećarstvo, vinogradarstvo, povrtartstvo…

Učesnici smo gotovo svih manifestacija i događaja koji su u vezi sa poljoprivredom.

AgroJug prati bitne teme:

  • Poljoprivreda 2021 godine u Srbiji
  • Žene na selu
  • Voćarstvo u Srbiji
  • Pčelarstvo 2021 godine u Srbiji

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x