Aleksinčani sa prekršajnim nalozima organizovano odlaze kod advokata

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BETAPHOTO/MILAN TIMOTIC/DS
Podelite vest

Stanovnici Aleksinca kojima je policija uručila prekršajne naloge zbog navodnih saobraćajnih prekršaja tokom ekoloških protesta danas će se okupiti ispred Doma kulture u tom mestu kako bi organizovano otišli kod advokata koji su im ponudili besplatnu pravnu pomoć.

Kako su najavili putem društvenih mreža, kod advokata će otići sa transparentima, a prethodno će se kod Doma kulture slikati sa prekršajnim nalozima.

Pozvali su i ostale žitelje Aleksinca da dodju ispred Doma kulture u 15.30 časova i pokažu svoju solidarnost.

Na prvom protestu u tom mestu protestovalo je oko 300 ljudi, a prema nezvaničnim informacijama, proteklih dana je prekršajne prijave sa kaznom od 5.000 dinara dobilo oko 100 ljudi.

Pojedini stanovnici Aleksinca dobili su i po dva prekršajna naloga, jer su dve subote zaredom učestvovali u protestima.

Mladen Krstić iz Aleksinca, na čiju je adresu takodje stigao prekršajni nalog, kazao je za agenciju Beta da niko od učesnika nije legitimisan, a u prekršajnim nalozima je navedeno da su navodni prekršaji otkriveni “neposrednim opažanjem”. Kao dokaz, dodao je, navedeno je ime čoveka koji ih je opazio.

Učesnici protesta protiv Rio Tinta, Zakona o referendumu i Zakona o eksproprijaciji u Aleksincu su blokirali saobraćaj tako što su prelazili pešački prelaz kod Glavne autobuske stanice, a u prekršajnim nalozima se to isto navodi, s tim što je to kretanje ocenjeno kao suprotno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x