Ambasador Slovenije: Nije više pitanje da li Srbija dolazi u EU nego kada

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Predsednici Pahor i Vučić u Beogradu Foto: Veleposlaništvo Slovenije v Beogradu
Podelite vest

Ambasador Slovenije u Srbiji Damjan Bergant izjavio je danas u Beogradu da nije više pitanje da li Srbija ulazi u Evopsku uniju (EU) nego kada, i ocenio da je slovenačko predsedavanje ostvarilo prioritete koje je želelo.

“Mislim da smo što se tiče naših prioriteta ostvarili ono što smo želeli. Imali smo veliki zadatak i poteškoće zbog epidemije (korona virusa)”, rekao je on novinarima uoči panela na temu predsedavanja EU “Od Slovenije do Francuske”.

Zapadni Balkan je bio jedan od prioriteta slovenačkog predsedavanja i Slovenija je, kako je naveo, zadovoljna jer je organozovala Samit lidera EU i Zapadnog Balkana na Brdu kod Kranja kada je usvojena deklaracija koja po Bergantovoj oceni daje perspekrivu za zemlje regiona što se tiče proširenja.

“Na kraju našeg predsedavanjaa bili smo uspešni što se tiče postizanja dogovora za otvaranje jednog klastera za Srbiju na Medjuvladinoj konferenciji što je lep uspeh ne samo slovenskog predsedavanja nego i čitave Evropske unije. Na redu je Srbija da nastavi da radi na putu prema EU, uvek kažem nije više pitanje da li Srbija dolazi u EU nego kada”, dodao je.

Slovenija 1. januara 2022. predaje predsedavanje Savetom Evropske unije Francuskoj.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x