Ambasadori u Srbiji: Mrlja na Rusiji zbog Ukrajine sve tamnija, Kremlj momentalno da premeni kurs

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/PREDSEDNISTVO SRBIJE/DIMITRIJE GOLL/MO)
Podelite vest

Grupa stranih ambasadora u Srbiji pozvala je Moskvu da “momentalno promeni kurs” da bi se smanjile patnje i razaranja u Ukrajini, ali i u Rusiji.

“Svako ko brine o budućnosti ne samo naroda Ukrajine, već i Rusije, mora da pošalje nedvosmislenu poruku da je najbolji put da se smanje razaranja i patnje, da Kremlj momentalno promeni svoj kurs”, istakli su u zajedno ambasadori Kanade, Poljske i Ujedinjenog Kraljevstva u Srbiji Džajls Norman, Rafal Perl i Šan Mekleod.

Oni su u autorskom tekstu za Politiku naveli da je “odgovor Vladimira Putina na vojne neuspehe, međunarodnu osudu i nezadovoljstvo na domaćem planu dalje uvlačenje države u blato konflikta i pokretanje još snažnijeg nasilja prema narodu Ukrajine, paralelno sa rasipanjem ruskih života”.

“Ovo bezumlje smrti, uništenje i devastacija ostaviće mrlju reputaciji Risije. Što duže traju, mrlja će postajati sve tamnija. Očekivanje da bi vojnici, koji su u Putinovo ime možda činili ratne zločine, mogli naprosto da se operu od greha, je groteskno. Sigurno postoje mnogi u Kremlju koji se plaše dana kada će morati da se suoče sa posledicama toga što su podržali ovaj avanturizam, pa i u očima sopstvenog naroda”, naveli su ambasador Norman, Perl i Mekleod.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x