Avion Er Srbije sa likom Mihajla Pupina stigao u Srbiju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Air Serbia/Luka Filipović
Podelite vest

Novi širokotrupni avion u floti Er Srbije, erbas A330-200, doleteo je na beogradski aerodrom, saopštila je danas ta kompanija.

Drugi avion Er Srbije za dugolinijski saobraćaj nosi lik Mihajla Pupina (1854-1935), čime nacionalna avio-kompanija želi da oda priznanje slavnom naučniku srpskog porekla, pronalazaču, profesoru fizike na Kolumbija univerzitetu u Njujorku, jednom od osnivača NASA i dobitniku Pulicerove nagrade za autobiografiju.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek rekao je da unapređenje flote spada u strateški najvažnije ciljeve u razvojnom planu  kompanije.

“Da bismo mogli dalje da razvijamo mrežu neophodno je da imamo odgovarajuću flotu i potrebne kapacitete. Imajući u vidu trenutne potrebe mreže, veoma je važno da novi avion što pre uđe u redovni saobraćaj i zbog toga će saobraćati sa postojećim izgledom kabine i sedišta”, rekao je Marek.

Planirano je da početkom sledeće godine, prilikom redovnog 12-godišnjeg servisa avion “Pupin” dobije kabinu koja će po kvalitetu biti slična onoj kod postojećeg A330-200 sa likom Nikole Tesle.

Novi avion Er Srbije je izgled dobio u Marani u SAD. Za proces farbanja, tokom kojeg je upotrebljeno 20 različitih boja i oko 400 litara farbe, bilo je potrebno 18 dana neprekidnog rada u dve smene, sa timovima od oko 10 ljudi po smeni.

Avion ima 18 sedišta u biznis klasi i 250 sedišta u ekonomskoj klasi, proizveden je 2011. godine, a pre dolaska u Er Srbiju koristila ga je južnoafrička avio-kompanija South Africans Airways (SAA).

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x