B92 net: Nema dogovora o tablicama i povratku u institucije na KiM, plasirana je lažna vest

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Petar Petković; Foto: Kancelarija za KiM Vlade R.Srbije
Podelite vest

Nikakav dogovor o tablicama niti povratku Srba u prištinske institucije nije postignut, javio je danas B92.net, pozivajući se na svoja saznanja.

“Reč je o najobičnijoj dezinformaciji i plasiranju lažnih vesti s ciljem da Priština sa sebe pokuša da skine odgovornost za kršenje svih sporazuma”, kazali su za B92.net u Кancelariji za Кosovo i Metohiju.

Vest o navodno postignutom dogovoru je objavljena jutros u više medija.

Lažna vest

Ranije danas po pisanju nekih medija objavljeno je da su Priština i Beograd postige kasno sinoć u Briselu dogovor o registarskim tablicama, javila je jutros Radio televizija Srbije.

Kako prenose kosovski mediji, sporazumom između zamenika kosovskog premijera Besnika Beslimija i glavnog pregovarača Srbije Petra Petkovića, Priština je prihvatila da se rok za registraciju tablica odloži za deset meseci, javila je RTS.

Ovim sporazumom predviđeno je i da se Srbi vrate u institucije Kosova, s izuzetkom poslanika Srpske liste koji su ostali bez mandata.

Takođe, dve strane su se dogovorile da će se Zajednica srpskih opština formirati u okviru francusko-nemačkog plana, prenose prištinski mediji.

Zvaničnici u Prištini se još nisu oglasili povodom ovih medijskih napisa.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x