Bajden se sapleo i pao, Bela kuća saopštila da je dobro (FOTO)

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

President Joe Biden addresses the Cadet class of 2023 during the United States Air Force Academy graduation ceremony, Thursday, June 1, 2023, at Air force Academy, Colo. (AP Photo/John Leyba)
Podelite vest

Predsednik SAD Džozef Bajden sapleo se i pao sinoć dok je uručivao diplome na diplomskoj ceremoniji za Američku vazduhoplovnu akademiju u saveznoj državi Koloradu.

Bajden koji je sa 80 godina najstariji američki predsednik na dužnosti, uz pomoć saradnika odmah se podigao i nije povređen, a Bela kuća je saopštila da je on dobro.

On se kako se vidi na snimcima sapleo na crnu kesu i pao napred i odmah se podigao na ruke i kolena pre nego što su mu je jedan vojnik koji je bio pored njega i njegovi telohranitelji brzo pomogli da ustane i ispratili ga do mesta gde je sedeo.

U saopštenju pres službe Bele kuće navodi se da je na bini bila vreća sa peskom (koja je držala teleprompter) dok se on rukovao sa kadetima.

“Napadnut sam vrećom s peskom”, našalio se Bajden pred novinarima po povratku u Belu kuću sinoć.

Bajdenove godine i fizička forma su stalni predmet napada nekih njegovih političkih suparnika.

Bajden je najavio da će se kandidovati za novi predsednički mandat na izborima 2024, a kao njegov rival najavljuje se bivši američki predsednik, republikanac Donald Tramp.

U junu 2022. godine slika Bajdena kako pada tokom vožnje biciklom već je izazvala brojne komentare. I tada se Bajden brzo podigao i nije imao posebne fizičke posledice tog pada.

Najnoviji zdravstveni izveštaj demokratskog predsednika u februaru navodi da je dobrog zdravlja.

Međutim prema anketama većina Amerikanaca smatra da je suviše star za drugi mandat.

Njegove pristalice brzo su počele da ga brane preko Tvitera.

Predsednik je “stajao na bini dva sata da se rukuje sa diplomcima”, napisao je preko tvitera njegov bivši šef kabineta Ron Klain i dodao da “nema razloga za paniku”.

Njegova bivša direktorka za komunikacije Kejt Bedingfild napisala je ironično: “Ja na primer nisam se nikad, baš nikad saplela oko bilo čega, nijedan jedini put”.

 

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x