Banjski turizam u Srbiji se konačno budi, biće još ulaganja na niškoj Medijani

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Grad Niš
Podelite vest

Niš i Nišku Banju posetila je predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sa ministarkom trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjanom Matić i gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i sa rukovodstvom Niške Banje razgovarale su o realizovanim, započetim i novim projektima u toj gradskoj opštini i srpskoj banji.

Država je već dala 15 miliona dinara za obnovu centralnog parka u Niškoj Banji i nastaviće sa ulaganjem kako bi bio završen kompleks „Kulište“ vredan 40 miliona dinara, rekla je Ana Brnabić.

Ocenivši da se banjski turizam budi u Srbiji, ona je rekla da u Niškoj Banji mora biti obnovljeno Staro kupatilo koje ima i kulturnu i spomeničku vrednost.

Dragana Sotirovski je sa rukovodstvom Niške Banje upoznala predsednicu Vlade Srbije sa projektom izgradnje akva parka koji će biti izgrađen iz sopstvenih gradskih sredstva, sa otvaranjem botaničke bašte i potrebom povezivanja Niške Banje sa autoputem kod Malčanske petlje na čemu se radi.

Gradonačelnica Niša je posebno ukazala na pogodnost terena u blizini Niške Banje za ekstremne sportove, o interesovanju stranih gostiju i sa stanjem smeštajnih kapaciteta u banji.

Tatjana Matić je izrazila optimizam u pogledu broja poseta u Niškoj Banji i Nišu koja bi mogla ove godine da dostigne rekord iz 2019. godine.

Sa premijerkom i predstavnicima Ministarstva kulture i informisanja Dragana Sotirovski i gradska većnica Adrana Anastasov obišle su arheološki park Medijanu.

Ana Brnabić se interesovala šta je još potrebno da bi arheološko nalazište bilo otvoreno za posetioce već ove godine izražavajući veliki značaj Medijane koja Srbiju svrstava na svetsku mapu kulturnog i istorijskog nasleđa.
Uložićemo potreban novac koji je potreban da Medijana bude otvorena za posetioce, rekla je ona izražavajući zadovoljstvo uverivši se da se istraživanja na tom arheološkom lokalitetu nastavljaju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x