Bežinarević (#1od5miliona): Pravosuđe se navodno čini pravednijim, dok se prebijaju aktivisti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Majdanpek, 12.01.2021. - Panorama Majdanpeka. (BETAPHOTO/Ivana Jovanovic/DS)
Podelite vest

Kopredsednik pokreta #1od5miliona Martin Bežinarević izjavio je danas da je, godinu dana nakon održavanja referenduma za izmenu dela Ustava o pravosuđu, Vlada Srbije dostavila Narodnoj skupštini set zakona za tu izmenu, a da se, dok se reformama pravosuđe u Srbiji čini “pravednijim”, u isto vreme prebijaju aktivista u Novom Sadu, Loznici, Beogradu, Majdanpeku i na Staroj planini.

Bežinarević, koji je i odbornik u Skupštini opštine Majdanpek, je u pisanoj izjavi naveo da “paradoksalnost cele ove priče pljuje u lice svim građanima Srbije”.

“Pravosuđe postaje ‘pravednije’ tako što samo ja imam šest postupka pred raznim sudovima, dok moje kolege iz pokreta #1od5miliona imaju ukupno preko 20. Sve to zbog političkog delovanja. Ne može Vlada sastavljena od Miloševićevih naslednika i preletača Demokratske stranke da donese ništa pravedno po narod Srbije”, rekao je Bežinarević.

On je naveo da “ne postoji izmena Ustava ili zakona koji može u Srbiji da donese pravdu i pravednost”, kao i da “nama nije potrebna izmena bilo kakvih zakona, Ustava ili propisa – već suštinska promena sistema”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x