Bisljimi: Srbija se više ne može kriti iza pokušaja tenzija i kriza, već treba da primenjuje sporazum

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Pixabay
Podelite vest

Šef delegacije Kosova u pregovorima sa Srbijom Besnik Bisljimi kazao je da Srbija više ne može kriti iza pokušaja stvaranja tenzija i kriza već, kako je dodao, treba da primenjuje sporazume.

On je kazao da su na jučerašnjem sesastanku sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom usaglašene četiri tačke, uključujući i saopštenje vlade Kosova koja podržava održavanje vanrednih izbora u četru opštine na severu posle letnje sezone.

Prema njegovim rečima, tu spada i odluka vlade Kosova o smanjenje prisustva policije u i oko zgrada opština na severu.

“Srbija mora da zaustavi akte podsticanja nasilja, koji su doveli do napada na vojnike Kfor-a, policiju i novinare, do zaplene velikog arsenala municije u blizini opštine Zvečan i kidnapovanja trojice naših policajaca duboko unutar teritorije Republike Kosovo”, kazao je Bisljimi,

Ocenio je da je došao trenutak da se Srbija pridržava obaveza pred EU i sprovodi dogovorene sporazume, prenose prištinski mediji.

“Oni više ne mogu da se kriju iza pokušaja stvaranja tenzija i kriza, eskalacije situacije” kazao je Besljimi, inače zamenik premijera Kosova.

Kazao je  da je “došao trenutak da se sporazum sprovede na pravičan, bezuslovan i izbalansiran način”, te dodao da volja i konstruktivnost kosovske strane u ovom procesu nikada nije izostala.

“Stalno smo svedoci ovoga. Nikada nismo delovali niti doprineli eskalaciji situacije na severu, već samo u odbrani ustavnosti i zakonitosti”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, Kosovo u tom duhu preduzima sve odluke i korake.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x