Bivša rektorka Popović potpredsednica Evropske asocijacije univerziteta

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Da sam ja neko
Podelite vest

Bivša rektorka Univerziteta u Beogradu i profesorka Tehnološko-matalurškog fakulteta Ivanka Popović izabrana je za potpredsednicu Evropske asocijacije univerziteta (EUA), objavio je list Danas, pozivajući se na svoja saznanja.

Popović je prošle godine predložena za predsednicu ove univerzitetske asocijacije nakon što su je nominovale austrijska, mađarska i slovenačka rektorska konferencija ali nije dobila podršku Konferencije univerziteta Srbije (KONUS), podseća list.

Za predsednika EUA je na godišnjoj skupštini, ove godine, izabran Josep Garel, bivši rektor  Univerzitete Ramon Lul (Španija), a na nedavnoj konstitutivnoj sednici novog saziva Upravnog odbora za potpresednika su jednoglasno izabrani Popović i Pol Bojl, rektor Univreziteta Svonsi (Velik Britanija).

Na pitanje Danasa kako sa ove distance gleda na to što je nije dobila podršku KONUS-a, a podržale su je tri strane rektorske konferencije, Popović je rekla da po statutu EUA različite rektorske konferencije mogu da nominuju kandidate za predsednika te asocijacije i da je uobičajeno da kandatiti dobiju podršku matične rektorske konferencije.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x