Boban Stojanović: Spajanje lokalnih izbora sa parlamentarnim čine da se lokalna demokratija ubije

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Politikolog Boban Stojanović Foto: BetaPhoto/Press centar UNS/MO
Podelite vest

Politički analitičar Boban Stojanović ocenio je danas da se spajanja lokalnih izbora sa parlamentarnim čine da se lokalna demokratija ubije i da se učini da ona suštinski ne postoji.

“(Predsednik Srbije Aleksandar) Vučič želi da vodi nacionalnu kampanju oko svog imena i time će pokušati da sakrije stranku i nepopularne pojedince po opštinama i gradovima. Parlamentarni izbori će biti opet izbori sa poznatim pobednikom, a pokušaće da podigne rezultat svojim listama koje će on da vodi od Kanjiže do Vranja”, kazao je Stojanović agenciji Beta.

Dodao je i da će aktuelna Vučićeva vlast obnoviti parlamentarni mandat za četiri godine i “taman” iskoristiti lokalne odbore da ne vodi kampanje samo za sebe, već da doprinosu i stranci na nacionalnom nivou.

Upitan kako bi opozicija trebalo da reaguje na navode Vučića da će izbori u Srbiji biti objedinjeni, kazao je da je ona sve to znala i da joj ostaje da se pripremi da pokuša da uzme vlast u nekim većim gradovima.

Stojanović je kazao i da nije siguran kako opozicija može da spreči Vučića u tome, ali da to nije nešto što se nije moglo očekivati “iste sekunde” nakon što su završeni prošli izbori. Vučić je ranije najavio da će izbori biti održani u narednih sedam ili osam meseci ali da će uz lokalne verovatno biti održani i izbori za republički parlament.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x