Bratislav Ćirković: Budimo zdravi i da uz lovačku sreću čuvamo ponos i tradiciju srpskog lovstva

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest
Srećne novogodišnje i božićne praznike lovcima i njihovim porodicama poželeo je i prvi među jednakima, predsednik Lovačkog Saveza Srbije Bratislav Ćirković. Čestitku prenosimo u celosti.
“Drage kolege, u ovoj godini, koja je zasigurno jedna od onih koju ćemo želeti da što pre zaboravimo, kao i do sada pokazali smo značaj lovaca i lovačkih organizacija za celokupno društvo. Od početaka vanrednog stanja u našoj državi zajedno smo prikupili skoro 2.000.000 dinara za pomoć u borbi protiv Korone, lovci širom Srbije su pomagali volonterima Crvenog krsta, korisnici lovišta su ustupili svoja vozila, učestvovali smo u dezinfekciji objekata i ulica.
Za godinu dana imali smo dve potrage za nestalim licima, na sreću obe su završene sa najboljim ishodom, tako da sada svi praznike proslavljaju sa svojim porodicama. Lovačka udruženja su radila na reintrodukciji divljači, zato sada imamo jelene u Užicu, jarebice u Obrenovcu, a da ne pričamo o stalnom unosu fazana u lovištima širom države.
Mi, u Lovačkom savezu Srbije, trudili smo se da olakšamo posao korisnika lovišta, samim tim i da lovcima pružimo bolje uslove za uživanje u lovu. Trudili smo se da digitalizujemo i modernizujemo lovstvo, radili smo na izmenamam niza pravilnika iz oblasti lovstva i naše delatnosti, zalagali smo se za izmenu Zakona, što ćemo nastaviti i u ovoj godini.
Cilj nam je bio da radimo u intiresu lovaca, da vas redovno obaveštavamo o svim promenama, kao i da prezentujemo lov u što boljem svetlu. Još mnogo posla je pred nama, planova i projekata.
U narednoj godini nastavičemo da se zalažemo za očuvanje životne sredine, kao neophodnog faktora za bogatstvo divljači i zdravlja svih nas, da utičemo na poboljšanje zakonskih normi koje definišu lovstvo, da približimo lov mlađim generacijama i da sačuvamo tradiciju lova kao kulturnu baštinu srpskog naroda. Nadamo se da će nam 2021. godina doneti zdravlja da sve te planove i ralizujemo.
Ja vam svima želim da budete zdravi, da vas prati lovačka sreća i da kao i do sada čuvate ponos i tradiciju srpskog lovstva.
Srećna Nova godina i Božićni praznici, i naravno „Dobar pogled“ u novoj 2021.”, napisao je Bratislav Ćirković, predsednik Lovačkog Saveza Srbije u svojoj prazničnoj poruci.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x