Brnabić: Neka protestuju, ko hoće da se fizički obračunava sa drugima biće sankcionisan

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Beta/Slobodan Miljević
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da će policija “postupati u skladu sa najboljom evropskom praksom” i da će puštati gradjane da protestuju ali i zamolila one učesnike protesta koji kako je rekla, maltretiraju ostale ljude i zabranjuju im kretanje, da se fizički ne obračunavaju sa gradjanima.

“Ako se fizički obračunavaju sa gradjanima za to će, naravno, biti sankcionisani”, rekla je Brnabić, na novinarskom pitanje, tokom panel disksije “Kako nove tehnologije oblikuju svet” u Nacinalnoj akademiji za javnu upravu u Beogradu.

Ona je povodom nekoliko incidenata na subotnjim protestima na poziv ekoloških udruženja rekla da je “ponovo vidjena ružna slika”.

“Ne mogu da verujem da su svi koje smo videli da tuku ljude letvama, metalnim šipkama, transparentima, u stvari ekolozi. Znam za ‘Grin pis’, ljude koji imaju nenasilne proteste i vezuju se za drveće. Nige u svetu nisam videla ekologe koji biju. Samo u Srbiji”, rekla je Brnabić.

Komentarišući izjavu jednog od osnivača Projekta za izveštavanje o organizovanom kriminalu i korupciji (OCCRP) Drua Salivena (Drew Sullivan) da bratu predsednika Srbije, Andreju Vučiću prete američke sankcije zbog navodnih kontakata sa osobama povezanim s kriminalom i korupcijom, premijerka je ocenila da je u pitanju “lupanje gluposti na medjunarodnom nivou”.

“To je notorna glupost. Neshvatljivo je da neko može tako nešto da kaže. Ne znam kredbilitet tog čoveka niti znam njegovu organizaciju. Nadam se da će neko nekada pozvati na njegov kredibilitet kada se pokaže da to nije tačno”, kazala je premijerka.

Dodala je da je videla “gomilu takvih medjunarodnih analitičara i stručnjaka koji svakodnevno lupaju gluposti o Srbiji i primaju novac za to”.

“Da li i taj gospodin prima novac i od koga ne znam i ne bih ulazila u to. Za takve lažne vesti o Srbiji niko nikad nije odgovarao niti se izvinio već je nastavio sa novim lažnim vestima”, navela je Brnabić.

Ocenila je da je “malo neprofesionalno samo tako prenositi bilo koga da kaže bilo šta o bilo kome bez bilo kakvih dokaza”.

“Sigurna sam da se Andrej Vučić prepao da ne zna šta će od sebe, možda mu zaplene svu nepostojeću zemlju u Vojvodini ili (restoran) Franš koji je njegov ili možda ipak nije”, navela je predsednica Vlade Srbije.

Saliven je ranije za portal Nova.rs izjavio da američke sankcije prete bratu predsednika Srbije, Andreju Vučiću.

“Znamo da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i mnogi u kosovskoj vladi, imaju brojne veze sa organizovanim kriminalom. Znamo da se Vučićev brat Andrej sastajao sa Zvonkom Veselinovićem. Verovatno će oni biti dodati na spisak u narednih nekoliko meseci ili godina”, rekao je Saliven.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x