Brnabić: Opozicija zlouprebljava skupštinsko zasedanje, sprovode igrokaz

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da su poslanici iz opozicije “politički zlouprebili skupštinsko zasedanje”, navodeći da “pričaju deset puta iste stvari” iako je ona “dala odmah obrazloženje na sve”, kao i da vlada ne može da smeni Regulatno telo za elektronske medije (REM).

“Treba da građani znaju da je ovo gubljene vremena za čitavu zemlju. U ovom trenutku izuzetno važni zakoni čekaju na usvajanje u Skupštini. Koriste (iz opozcije) zasedanje za svoju političku promociju i o svemu van dnevnog reda pričaju”, rekla je Brnabić za TV Hepi, napominjući da prisustvuje sednicama parlamenta jer poštuje najavljenu temu o bezbednosti u Srbiji.

Ona je rekla da “izvršna vlast nema nikave veze sa dodelom frekvencija, niti ih dodeljuje niti može da ugasi štampani medij niti neku televiziju” i, kako je dodala, iz opozicije izvode “jedan njihov igrokaz na sednicama”.

Kako je ocenila, opozicija sprovodi “nasilje nad građanima blokadom puteva”, navodeći i da ih je predsednik Srbije Aleksandar Vučić “pozvao na razgovor pre četrdeset dana”.

“Dao je javni poziv da dođu i razgovaraju kako da se razrešilo ovo. Da li žele izbore ili ne, ili šta će biti sa REM-om, da razgovaramo u finom političkom formatu, ali oni su rekli da ne žele da razgovaraju. Pa kako misle da se u demokratiji reše problemi”, upitala je Brnabić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x