Brnabić: Predstojeća zima biće teška, ali Srbija ume da upravlja kriznim situacijama

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Vlada Srbije/Slobodan Miljević
Podelite vest

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da će predstojeća zima biti teška i da se zato radi sve kako bi se obezbedilo dovoljno energenata za građane i privredu, istakavši da je Srbija pokazala da ume da upravlja kriznim situacijama.

“Panedmija korona virusa sada izgleda kao ‘mačji kašalj’ u odnosu na ovo što sada živimo i što nam se sprema, ali borimo se da sebi kupimo svaki dan bezbednosti tokom zime”, rekla je Brnabić za TV Pink i dodala da se u Vladi Srbije svaki dan računa koliko ima obezbeđenih energenata.

Kako je podsetila, Srbija je sa Mađarskom potpisala ugovor za dodatna skladišta za gas, a počelo je punjenje i tamo i u domaćem skladištu Banatski Dvor.

“Pregovaramo oko dodatne količine uglja, jer imamo problema oko kopanja našeg uglja i gledamo da radimo što brže da što više zatvorimo naš elektro-energetski sistem i da imamo sve što je potrebno za naše građene i privredu, ali i da te cene ne rastu kao što rastu u Evropi”, kazala je ona.

Navela je i da se kriza u Srbiju preliva iz drugih zemalja i da će ukoliko nemačka privreda stane, a ovde zapošljava više od 75.000 ljudi, “Srbija imati ogroman problem”.

Brnabić je kazala da se država zato bori za cenu gasa i električne energije kako bi domaća privreda bila konkurentna, pođednako i strani investitori i domaće kompanije.

Brnabić je rekla da građani moraju da razumeju da su vremene teška, ali je podsetila i da je Srbija prošla kroz pandemiju korona virusa bez nestašica, te da se “Srbija pokazala da ume da upravlja krizama”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x