Budžet Prokuplja u 2022. godini najveći do sada i premašuje dve milijarde dinara

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Budžet Grada Prokuplja naredne godine će iznositi nešto manje od 2,15 milijardi dinara, odnosno biće najveći do sada, izjavio je danas agenciji Beta gradonačelnik Prokuplja Milan Arandjelović.

On je istakao da je budžet od dve milijarde i 148,7 miliona dinara, koji je usvojila Skupština grada Prokuplja na poslednjoj ovogodišnjoj sednici, investicioni i da će veliki deo tih sredstava biti usmeren na realizaciju započetih infrastrukturnih i gradjevinskih projekata.

“Iz ove godine u narednu prenećemo nepotrošenih oko 300 miliona dinara”, rekao je Aradnjelović i podvukao da će od toga 200 miliona biti uloženo u asfaltiranje 25 gradskih ulica i seoskih puteva.

On je naveo da će taj, kako je rekao “razvojni budžet, naredne godine omogućiti završetak kapitalnih projekata kao što su druga faze izgradnje nove prokupačke bolnice i završetak gradnje nove pijace.

“U budžetu za narednu godinu dupliran je i iznos subvencija za poljoprivredu sa pet na 10 miliona dinara”, rekao je gradonačelnik Arandjelović.

On je podvukao “da je najvažnije da će prema svemu sudeći, naredna godina za Prokupčane biti ekonomski stabilana i proći bez ikakvih kredita i zaduživanja”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x