Carinici na aerodromu Nikola Tesla zaplenili ručni sat od 55.000 evra

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: Uprava carina
Podelite vest

Carinici su danas u saradnji sa policijom na aerodromu Nikola Tesla zaplenili sat vredan 55.000 evra, koji je muškarac (52) pokušao bez prijavljivanja da prenese preko granice, saopšteno je iz Uprave carina.

Skupoceni sat je otkriven kada je u ručnom prtljagu državljanina Srbije pronadjena prazna kutija ručnog sata “Audemars Piqet”, sa originalnim računom na 55.000 evra, a pomenuti sat, kupljen istog dana u Beču, putnik je nosio na ruci.

“Pored toga, u njegovom prtljagu su pronadjene i muške cipele ‘Alexander Mcqueen’ i ženski kaiš ‘Gucci’, čija je vrednost prema pronadjenim računima oko 1.400 evra, a putnik je carinicima rekao da novokupljenu robu nije prijavio, jer je navodno imao nameru da nastavi put ka BiH”, navodi se u saopštenju.

Uprava carina navodi da putnici, čak iako su u tranzitu, imaju obavezu da prijave vrednije stvari koje nose sa sobom da bi put takve robe mogao da se isprati i da se sa sigurnošću zna da je ona zaista napustila teritoriju Srbije, te da uvozne dažbine treba da naplati zemlja u kojoj će ti predmeti trajno ostati.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x