CLS: Ko će se baviti komunalnim radom u Beogradu ako komunalci budu angažovani u gradskom saobraćaju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: ilustracija Srbija Vesti
Podelite vest

 Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da se “izbacivanjem validatora i informacionog sistema iz buduće naplate karata”, Grad Beograd lišava informacija o pređenim kilometrima prevoznika u javnom prevozu koji su po tom osnovu i plaćeni iz beogradskog budžeta.

“Drugi problem jeste to što se ukidaju kontrolori, pa će ceo posao morati da radi Komunalna milicija. To otvara pitanje ko će se baviti komunalnim redom, bukom ili divljom gradnjom, ako svi komunalci (njih oko 400) budu angažovani u gradskom prevozu”, upitao je Jovanović u saopštenju.

Kao treći problem, naveo je cenu novog sistema. “Za razliku od privatnog partnera koji je od naplate karata uzimao oko četiri i po miliona evra godišnje, novoformirano javno preduzeće će koštati Beograđane iz budžeta više od sedam miliona evra. Ovo se već reflektuje u novoj ceni pojedinačne karte, koja će umesto 90, sada koštati 200 dinara”, tvrdi Jovanović.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će se u gradskom javnom prevozu, između ostalih mera, ukinuti validatori i kontrolori u vozilima i da će kontrolu vršiti Komunalna policija, sada nazvana “Beli” koja će izdavati i naloge za naplatu kazni.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x