CLS: Vanredni izbori u Beogradu ako se utvrdi da gradonačelnik ima veze sa divljom gradnjom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nikola Jovanović, Foto: Printscreen YouTube/Newsmax Adria
Podelite vest

 Direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović ocenio je danas da su vanredni gradski izbori u Beogradu “neminovnost” ukoliko se potvrde medijski navodi da je objekat u vlasništvu gradonačelnika Aleksandra Šapića nezakonito legalizovan.

Jovanović je za televiziju N1 rekao da je gradonačelnik Beograda “poslednja osoba koja sme da ima bilo kakve veze sa divljom gradnjom”.

“Ukoliko je gradonačelnik u toku 2021. godine na svom objektu bez građevinske dozvole vršio bilo kakve radove kojima je kvadratura uvećana, počinio je krivično delo, a ukoliko su takvi radovi protivzakonito ‘legalizovani’, radi se i o mogućem delu trgovine uticajem”, naveo je Jovanović a preneo CLS.

Prethodno je Balkanska istraživačka mreža (BIRN) objavila da je Opština Novi Beograd legalizovala nelegalno dograđeni objekat u vlasništvu gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi, iako nisu bili ispunjeni zakonski uslovi da se to dogodi.

Kako navodi taj portal, krajem jula, nešto više od mesec dana nakon što je postao gradonačelnik Beograda, Šapić je dobio rešenje opštine Novi Beograd kojim se ozakonjuje objekat na Bežanijskoj kosi.

Reč je o sedmosobnom stanu površine 340 kvadratnih metara.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x