Čović reagovao na optužbe košarakša Portlanda Nurkića

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Nebojša Čovića; Foto: YouTube screenshot
Podelite vest

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović reagovao je danas na izjavu košarkaša Portlanda Jusufa Nurkića, koji ga je u jednom intervjuu nazvao “kriminalcem”, a nakon što je Čović prethodno izjavio da Nurkić zbog neprimerenih izjava ne bi mogao da igra za Zvezdu.

“Jusuf Nurkic navodna ‘nba zvezda’ (što mi dodatno daje povoda da mu odgovorim) moralna i ljudska nula, neko koji je veličao džamiju Ante Pavelića u NDH, zbog koje je morala da reaguje i jevrejska zajednica i udruzenje Simon Vizental, neko koji je svaki svoj javni nastup začinio promocijom pogrešnih (ili za njega pravih vrednosti) poput nošenja majice sa imenima devetorice ratnih zločinaca koji su se ‘istakli’ ubijanjem Srba i Hrvata tokom gradjanakog rata u Bosni i Hercegovini”, rekao je Čović, preneo je klub.

“Neko zbog čijih javnih nastupa su i njegovi čestiti sunarodnici crveneli i otvoreno govorili da ih je sramota. Ako od takvog, i koliko mogu sada već sa sigurnošću da zaključim čoveka punog mržnje, stižu optužbe – onda je to kompliment”, dodao je on.

Nurkić je u intervjuu “Sport klubu” odgovorio na izjavu Čovića, koji je prošlog meseca rekao da bosanskohercegovački igrač zbog neprimerenih izjava ne bi mogao da igra za Zvezdu.

“Kada vas kriminalci prozivaju, onda znate da radite nešto dobro, jel tako? Za dotičnog nemam baš puno reči. Za mene postoji samo jedan klub u Beogradu, a to je Partizan, tako da svakako ja ne bih mogao da igram za Zvezdu, hteo on to ili ne”, rekao je Nurkić za Sport klub.

Nurkić (27) nastupa za ekipu Portlanda u NBA ligi, od 2017. godine.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x