Dačić: Narodni pokret može da bude nova, viša faza saradnje SNS-a i SPS-a

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC)
Podelite vest

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je da bi Narodni pokret, čije osnivanje najavljuje predsednik Srpske napredne stranke (SNS) i Srbije Aleksandar Vučić, mogao da bude nova, još viša faza saradnje te dve stranke.

Dačić je za današnji Kurir rekao da je podržao ideju osnivanja tog pokreta i da bi prihvatio taj oblik saradnje “zato što je za važne odluke potreban savez koji će okupiti i ljude koji nisu u politici, a podržavaju i bore se za Srbiju”.

“Nema ovde priče ni o kakvom utapanju jednih u druge, o tome pričaju samo naši protivnici, ali moraću da ih razočaram”, kazao je Dačić.

Dodao je da je tu ideju podržao jer ona odgovara onome o čemu je više puta razgovarao sa Vučićem, odnosno pronalasku modela “kojim će obezbediti najširu podršku, pa i jedinstvo oko najvažnijih pitanja za državu”.

Komentarišući nedavne nesuglasice SNS-a i SPS-a, Dačić je naveo da su odnosi dve partije na “najvišem nivou” i da svakodnevno rade na “vrlo važnim poslovima” za Srbiju i njene građane.

Upitan kolike su šanse da dođe do vanrednih parlamentarnih izbora, naveo je da se on zalaže za pun mandat i vlade i parlamenta, jer to daje prostor za temeljan rad i dobre odluke.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x