Dačić: Nije bilo rasprave o Bastinom predlogu, Vučević: Sankcije za egzibicioniste

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da se na sednici Vlade “nije uopšte vodila nikakva rasprava niti se izjašnjavalo” o predlogu ministra privrede Radeta Baste da se uvedu sankcije Rusiji, dok je ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je “da se nada  da će svaka politika članova Vlade mimo zvanične državne biti sankcionisana”.

Dačić je za današnji Kurir rekao da se nije raspravljalo o tom predlogu, već da je “premijerka (Ana Brnabić) upozorila da ministri ne iznose svoje privatne stavove, koji nisu u skladu sa državnom politikom”.

Takođe je rekao da je to “apsolutno podržao i izneo stav Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije (JS) da poštujemo stav Saveta za nacionalnu bezbednost da osuđujemo kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine, ali da nismo za uvođenje sankcija Rusiji, kao i da ministri ne treba da nastupaju sa suprotnim stavovima”.

“Dosta je egzibicionista i solo igrača. Imaće izbore, pa neka se kandiduju s tom politikom, a ne da pričaju u kampanji jedno, a posle kao članovi  Vlade da pričaju potpuno drugačiju priču”, rekao je Vučević za Kurir, povodom istupa Baste, koji je kao član JS, postao ministar sa liste SPS-JS.

Predsednik JS Dragan Marković Palma, kako Kurir navodi, nije odgovarao na pozive tog lista, a komentar do zaključenja današnjeg izdanja nisu dobili ni od Baste.

Basta je dan ranije za list Nova izjavio da ne isključuje mogućnost da formira novu političku organizaciju, pod nazivom Evropski put Srbije i da izađe na izbore.

Na pitanje kako su ministri na sednici Vlade Srbije reagovali na njegov predlog da se uvedu sankcije Rusiji i poziv da se o tome izjasne, rekao je da su “reagovali negativno i iznosili drugačije stavove”.

“Neki su ćutali. Da li je ćutanje podrška, ja to ne znam. Vreme će pokazati”, kazao je Basta listu Nova.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x