Devet medalja za mladog Nišliju na Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: privatna arhiva
Podelite vest

Na  Otvorenom prvenstvu Srbije u plivanju,  “Serbia open 2023”  koje je održano do 10. do 12. marta u Beogradu, mladi Nišlija Đorđe Jovanović osvojio je čak 9 medalja. Svojim rezultatima prvog dana takmičenja izborio je mesto u sastavu reprezentacije Srbije za Susret reprezentacija, a oborio je i svoje lične rekorde.

Prvog dana Otvorenog prvenstva Srbije Đorđe Jovanović osvojio je zlatnu medalju u disciplini 200m leđnim stilom u kategoriji mlađih juniora sa novim ličnim rekordnom 2:17.10, dok je u disciplini 400m mešovito osvojio bronzanu medalju takođe sa novim ličnim rekordnom koji sada iznosi 5:06.42.
Svojim rezultatima prvog dana takmičenja izborio je mesto u sastavu reprezentacije Srbije za Susret reprezentacija.
Osim Đorđa, još dvoje plivača  PK “Sveti Nikola” izborilo je mesto u reprezentaciji Srbije,  Ilija Tošić i Nina Stanojević.
Drugog dana Otvorenog prvenstva Srbije Đorđe je osvojio zlatnu medalju u disciplini 100m leđnim stilom u kategoriji mlađih juniora sa novim ličnim rekordnom koji sada iznosi 1:02.18.
U štafetnoj trci 4x100m mix mešovito  klub “Sveti Nikola”, čiji je Đorđe član,  osvojio je drugo mesto u kategoriji juniora i u apsolutnoj konkurenciji. Medalje u ovoj dsciplini  su, osim Đorđa,  dobili i  Nina Stanojević, Aleksnadar Laković Aleksandar i Ana Stajić.
Trećeg dana Prvenstva, 12. marta Đorđe je  osvojio bronzanu medalju u disciplini  50 m leđno, zlatnu medalju u  disciplini  4×100 m muška štafeta mix,  i bronzana u istoj kategoriji u apsolutnoj konkurenciji, kao bronzanu medalju 4×100 m  u muško-ženskoj štafeti kraul stilom.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x