Djerlek: Zastrašujuće cifre novoobolelih, neki kažu da imaju osećaj kao da ih je traktor pregazio

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

foto: RTS Printscreen
Podelite vest

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Djerlek rekao je da je “osam, devet hiljada  novozaraženih zastrašujuća cifra” ali da, na sreću, broj hospitalizovanih nije velik, jer “virus u omikron obliku” daje u ovom trenutku lakšu kliničku sliku, ali šta će se dešavati u narednom periodu niko ne može da predvidi.

“Zdravstveni sistem trpi veliki pritisak, ali se naš problem premestio iz kovid bolnica na kovid ambulante i na dijagnostiku kovida, na laboratorije, rendgen”, rekao je Djerlek za TV Pink.

On je istakao da je “naš zdravstveni sistem potpuno spreman da odgovori i na, kako su počeli da nazivaju, ovaj peti talas”. izazvan omikron sojem, ali je naglasio da pobede nad koronom nema bez vakcinacije.

“Ono što su dosadašnja iskustva, ali moram opet da se ogradim da ne znamo šta nas čeka u narednih mesec dva, trenutno omikron virus deluje kao neka vrsta prehlade. Neki pacijenti imaju visoku temperaturu, žale se (da su imaju osećaj) kao da ih je traktor pregazio”, rekao je Djerlek, navodeći da ne treba širiti paniku.

Kako je naglasio, država je sve uradila za borbu protiv korone, ali “ma koliko bio dosadan opet moram da molim gradjane da konačno shvate da je vakcinacija jedini spas”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x