Đilas: Glasajte protiv haosa u državi i lošeg života, za uvođenje reda i dobar život

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook SSP
Podelite vest

Predsednik Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je građane da izađu na predstojeće izbore i poručio im da mogu da glasaju protiv haosa u državi i za uvođenje reda u državi.

“Glasate protiv malih plata, protiv kolonizacije Srbije, protiv inflacije i korupcije, protiv uništenja EPS-a, protiv rasprodaja prirodnih bogatstava koje imamo – protiv lošeg života”, rekao je Đilas u Boru na konvenciji liste “Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije”, prenela je ta koalicija.

Kako je naveo, građani imaju priliku da glasaju “za povećanje plata svima za 12 odsto, za garantovane otkupne cene i subvencije u poljoprivredi, za to da proizvodimo srpski traktor”.

“Da olakšamo preduzetnicima i uložimo u njih, a ne u strane investitore, za povratak u većinsko državno vlasništvo kompanija koje koriste prirodne resurse – za dobar život”, naglasio je Đilas.

Univerzitetski profesor Čedomir Čupić rekao je Boranima da imaju dva bogatstva, prvo prirodno, ono koje liči na Sunce i drugo ljude – 28 nacija koje žive u tom gradu.

“Oba ova bogatstva su ugrožena. Ugrozila ih je samovolja i jedan uzurpator koji uništava vaše prirodno bogatstvo i vas kao ljude. I to više ne smemo dozvoliti. Nemam ništa protiv stranih investitora, ali mora da se zna ko su i zašto dolaze i zašto prirodno bogatstvo ne ostaje srpsko, a ugovori moraju biti javni”, rekao je Čupić.

Prema njegovim rečima, “ne sme se dozvoliti da se prirodno bogatstvo izgubi za minut, nekada je bolje i ne dirati ga”.

Čupić je naveo da je podržao opoziciju jer zna da će se oni sutra boriti isključivo za javni interes i “zato što su to ljudi koji će kada osvoje vlast da budžet naprave kao stakleni džep, da vidimo šta sve u njega ulazi i kuda novac ide”.

“Zato je važno izaći na izbore i poslati ovu vlast u prošlost”, poručio je Čupić.

Kandidat liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Branimir Jovančićević rekao je da kandidati te liste u zemlju vraćaju “normalan višestranački politički sistem”.

On je naveo da parlamentarna lista koju predvodi Marinika Tepić, kao i kandidat za predsednika Srbije Zdravko Ponoš, vraćaju dostojanstvo Srbiji i njenim građanima, i slobodu u kojoj će najbolji odlučivati.

“A u takvom ambijentu biće potpuno normalno da se dobro definisanim strategijskim pristupom u oblasti životne sredine i njene zaštite brojni problemi reše”, istakao je Jovančićević.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x