Đoković ostaje u karantinu do ponedeljka, sud odlučuje o deportaciji

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

(foto: BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/Srdjan Stevanovic/MO)
Podelite vest

Novak Đoković još neće biti deportovan iz Australije, pošto je sud Viktorije zakazao izricanje odluke za ponedeljak na žalbu koju je njegov advokatski tim podneo nakon što su vlasti Viktorije i Australije zabranile najboljem teniseru sveta da uđe u zemlju, a zatim odlučile i da ga deportuju.

Đoković je angažovao najbolje advokate u Australiji i oni su najavili da će podneti novu žalbu u slučaju da odluka o dobijanju vize bude negativna, kaže za RTS Slobodan Benđo, Srbin koji živi u Melburnu. Benđo je juče više sati proveo na aerodromu dok je Novak čekao odluku vlasti države Viktorije da li će moći da uđe u zemlju.

Benđo je i deo grupe ljudi poreklom sa naših prostora koji protestuju ispred hotela na periferiji Melburna koji služi kao imigracioni karantin.

“To je zapravo zatvor, on nema pravo da izađe. On je zapravo zatvorenik”, rekao je u uključenju u Jutarnji programa RTS-a Slobodan Benđo.

Pretpostavka je, kako kaže, da se situacija neće razrešiti večeras, jer se advokati spremaju da podnesu novu žalbu.

“Drama će potrajati minimum naredna dva dana, jer ukoliko ulože žalbu, sudija će tražiti jedan dan da je razmotri”, objašnjava Benđo, a prenosi RTS.

Šesti teniser sveta Rafael Nadal rekao je da nije upoznat sa detaljima i da nema jasno mišljenje o odluci da se zabrani ulazak Novaku Đokoviću u Australiju, preneli su danas španski mediji.

“Ne znam. Naravno ovo što se dešava nije dobro ni za koga. Ali ne mogu da imam jasno mišljenje, kada nisam upoznat sa detaljima. Čini se kao nezgodna situacija, ali na kraju dana, jedino što mogu da kažem jeste da smo prolazili kroz izazovna vremena i da su mnoge porodice patile u poslednje dve godine tokom pandemije”, rekao je Nadal.

Đokoviću je juče u Melburnu odbijena viza, a on se trenutno nalazi u hotelskom karantinu, nakon što je odlučio da se žali na odluku o deportaciji.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x