Đoković u finalu turnira u Adelejdu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto; AP Photo/Kelly Barnes
Podelite vest

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se danas u finale turnira u Adelejdu, pošto je pobedio sedmog igrača sveta Rusa Danila Medvedeva posle dva seta, 6:3, 6:4.

Peti teniser sveta pobedio je posle 90 minuta igre i plasirao se u 131. finale u karijeri.

Đoković je u četvrtom gemu prvog seta napravio brejk, a posle osvojenog gema na svog servis poveo je sa 4:1. Posle dobijenog sedmog gema za 5:2, Đoković je tražio pomoć fizioterapeuta pošto je istegao zadnju ložu.

U nastavku teniseri su osvojili po gem pa je srpski igrač poveo u meču.

U drugom setu teniseri su bili sigurni na svoje servise sve do sedmog gema, kada je posle dvostruke servis greške Medvedeva, Đoković napravio brejk i poveo sa 4:3.

Medvedev je odmah u narednom gemu imao dve brejk lopte, ali je Đoković pre svega dobrim servisom uspeo da se izvuče i povede sa 5:3. Ruski teniser je zatim osvojio gem bez izgubljenog poena i smanjio zaostatak, a Đoković je posle toga bio siguran u gemu na svoj servis i posle prve meč lopte plasirao se  u finale.

On će u finalu, u nedelju od 8.30 po srednjoevropskom vremenu, igrati protiv 33. tenisera sveta Amerikanca Sebastijana Korde.

Korda je prošao u finale pošto mu je Jošihito Nišioka iz Japana danas predao meč zbog povrede. Uoči prekida Korda je vodio sa 7:6, 1:0.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x