Đoković: Vetar uticao na igru, kasnije sam se prilagodio i podigao kvalitet tenisa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Novak Đoković; Foto: Beta
Podelite vest

Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je vetar stvarao velike probleme u prvom setu drugog kola Rolan Garosa, ali da je kasnije podigao nivo igre i došao do pobede protiv Martona Fučoviča.

“Preživljavanje. Ne znam, toliko se troši energije stvarno i fizički i mentalno, mnogo energije se mentalno troši u ovakvim uslovima jer praktično izbačen si iz neke konforne zone, zagrevaš se u jednim uslovima, igraš u potpuno drugačijim. Nepredvidivo gde duva vetar, uglavnom je duvao sa jedne strane, ali menjanje pravca hiljadu puta u toku poena, što utiče na poziciju na terenu, na distancu od lopte, na kordinaciju, na balans, na egzekuciju udarca, na taktiku”, rekao je Đoković noćas na konferenciji za novinare.

Đoković se u sredu uveče plasirao u treće kolo Otvorenog prvenstva Francuske, pošto je pobedio 83. igrača sveta Mađara Martona Fučoviča sa 7:6 (2), 6:0, 6:3.

Treći teniser sveta se osvrnuo i na probleme koje je vetar stvarao prilikom servisa.

“Sa jedne strane praktično set i po ni on ni ja nismo servirali prvi servis, znači servirali smo drugi kao prvi. Uglavnom ‘kik’, jer prosto baciš lopticu vetar je odnese tri metra od tebe. To je jako nezgodno za tempo i za ritam, to se na televiziji naravno ne vidi. Nije prvi put, ali iskreno ovoliko dana zaredom da imamo poprilično ekstremno jak vetar, ja se ne sećam kada je to bilo poslednji put u Parizu”, dodao je on.

Đoković je istakao da nije uživanje igrati u takvim uslovima.

“Više je snalaženje i preživljavanje, da jednostavno budeš koncentrisaniji i veštiji, čak više nego koncentracija veština, da se samo snađeš bolje od svog protivnika. To je bio slučaj u prvom setu, posle sam se malo adaptirao na te uslove, znao sam kako da pronađem nivo igre i podigao sam kvalitet tenisa i to se odrazilo na rezultat”, rekao je on.

Dvostruki šampion Rolan Garosa rekao je da je zadovoljan igrom u prva dva kola, ali da uvek može bolje.

“Prva dva meča su prošla dobro, uvek može bolje, ali ima dosta pozitivnih stvari koje mogu da izvučem iz ovih mečeva i da se oslonim na njih i da ih upotrebim za naredne izazove”, ocenio je on.

U narednom kolu Đoković se sastaje sa 34. igračem sveta Alehandrom Davidovič Fokinom iz Španije.

Njihov poslednji meč odigran je prošle godine u drugom kolu mastersa u Monte Karlu, a posle tri seta pobedu je ostvario španski igrač.

“On je specijalista za ovu podlogu (šljaka), dečko koji je napredovao puno u poslednjih nekoliko godina. Beležio je neke izvanredne pobede, mislim da je ove godine Runea (Holger) dobio u Madridu. Veoma je sposoban da igra na izuzetno visokom nivou. Kompletnu igru ima, jedan od sigurno težih protivnika za treće kolo koje sam mogao da dobijem. Znam da će se dobro spremiti, da će izaći sa namerom da pobedi. Očekujem visok nivo sa njegove strane, ali verujem u sebe, verujem u pobedu i idemo dalje”, zaključio je Đoković.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x