Đoković zadovoljan pobedom na završnom ATP mastersu u Torinu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

BetaPhoto/Branislab Božić
Podelite vest

 Srpski teniser Novak Đoković rekao je da je veliko dostignuće šesti put u karijeri osvojiti završni ATP masters i da je zadovoljan što je  pobedom u finalu protiv Norvežanina Kaspera Ruda na trijumfalan način završio sezonu.

“Ogromna je stvar završiti sezonu pobedom, ne bih da ponavljam, ali osećam olakšanje i zadovoljstvo. Jedva čekam da se odmorim nekoliko nedelja. Bio sam na iglama čitave godine, da li će da mi dozvole da odem da igram negde. Srećan sam što sam uspeo da završim na pozitivan način”, rekao je Đoković posle meča.

Đoković je u finalu završnog mastersa u Torinu pobedio Ruda sa 7:5, 6:3, šesti put u karijeri osvojio taj turnir i izjednačio se sa rekorderom Rodžerom Federerom.

“To je veliko dostignuće, pored grend slema najveći turnir. Uspeo sam da izjednačim rekord Federera, a ima i poseban značaj zbog svega što sam proživeo ove godine. Sezona je bila potpuno neobična i drugačija”, naveo je srpski teniser.

On je rekao da mečevi kao što je bio današnji uglavnom budu odlučeni na jednu loptu i da je po jedan brejk u oba seta bio dovoljan za pobedu.

“Kasper je igrao dobro, obojica smo odlično servirali, u 12. gemu sam uspeo da vratim nekoliko njegovih dobrih servisa i nateram ga da igra. Zadovoljan sam kako sam odigrao sa linije, bio sam agresivan”, dodao je Đoković.

On je osvajao završni turnir 2008, 2012, 2013, 2014. i 2015. godine.

“Bilo je potrebno mnogo živaca, naročito na 30:30, borite se da ostanete fokusirani tokom čitavog meča. Promašiš nekoliko forhenda, osećao sam nerve, ali sam bio srećan što sam mogao da serviram za meč. Sedam godina, mnogo je vremena prošlo, ali to ovu pobedu čini sladjom i većom”, rekao je Đoković.

Đoković je kao 35-godišnjak najstariji pobednik završnog mastersa i zaradio je najveću platu u istoriji tenisa sa jednog turnira – 4,7 miliona dolara, pošto tokom turnira nije izgubio nijedan meč.

Rud je četvrti put izgubio u finalu nekog turnira ove godine, posle Majamija, Rolan Garosa i Ju Es opena i nije osvojio nijedan set u četiri meča protiv Đokovića.

ATP lista:

1. Karlos Alkaras (Španija) 6.820 bodova
2. Rafael Nadal (Španija) 6.020
3. Kasper Rud (Norveška) 5.820
4. Stefanos Cicipas (Grčka) 5.550
5. Novak Djoković (Srbija) 4.820
6. Feliks Ože-Alijasim (Kanada) 4.195
7. Danil Medvedev (Rusija) 4.065
8. Andrej Rubljov (Rusija) 3.930
9. Tejlor Fric (SAD) 3.355
10. Hubert Hurkač (Poljska) 2.905
——————————–
29. Miomir Kecmanović 1.420
55. Filip Krajinović 845
72. Laslo Djere 738
102. Dušan Lajović 566

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x