Dobrica Veselinović: Kulturno-istorijsko nasleđe prepušteno volji investitora

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Dobrica Veselinović, Foto:(BETAPHOTO/MILOS MISKOV)
Podelite vest

Odbornik grupe Ne davimo Beograd Dobrica Veselinović izjavio je da su u dve nedelje srušena dva kulturno-istorijski vredna objekta, na Vračaru i Kosančinćevom vencu, i ocenio da institucije namerno izbegavaju da uvedu zaštitu objekata, kako bi pomogle investitorima da zarade “na uštrb arhitektonskog nasleđa”.

Kako je Veselinović naveo u saopštenju, u oba slučaja je izostala reakcija Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

“Na Vračaru je pred bahatim investitorima pala još jedno staro zdanje iz 19. veka. Ova kuća srušena je bez adekvatnih dozvola, zbog čega je inspekcija zatvorila gradilište. Međutim, posle par dana rušenje je nastavljeno i završeno. Drugi objekat je kuća na adresi Kosančićev venac 7, koja je takođe srušena bez adekvatnih dozvola, ali reakcija građevinske inspekcije je izostala… Investitori su imali dozvolu za adaptaciju i dogradnju, što je takođe urušavanje celine, a oni su objekat srušili u potpunosti”, naveo je Veselinović.

Prema njegovim rečima, SNS se ponaša kao “saučesnik bezobzirnih investitora” i omogućava im da zaobilaze zakonsku zaštitu objekata i ignorišu kršenje zakona i nelegalnu gradnju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x