Dokumentarni film Dobro došli u Svrljig City produkcije na Film klub kanalu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Prirodne lepote, gostoprimljivost, čuveni specijaliteti i mnoge druge zanimljive priče o gradiću u kome se prepliću legende i misterije „upakovano“ je u filmu „Dobro došli u Svrljig“  City produkcije. Film je premijerno prikazan na najposećenijoj turističkoj manifestaciji „Belmužijada“, zatim na Festivalu filma i muzike “City Fest”, a sada će biti dostupan i gledaocima na Film klub kanalu, sutra, 30. janura, sa početkom od 12 časova.

 

Oliver Paunović, producent

Film je radjen skoro godinu dana, objedinili smo istoriju, turizam i kulturu ovog predivnog kraja. Znamo za belmuž, Svrljiško jagnje, restoran Kamiondžije ali mnogo toga nismo znali o Svrljigu. Siguran sam da ćete uživati u ovoj predivnoj filmskoj priči, ponosno je istakao je producent Oliver Paunović.

Reditelj filma je Vladimir Ristić, za montažu je zadužen Boban Rajković, predivne kadrove Svrljiga okom kamere zabeležio je Bojan Jovanović. Narator u filmu je Miloš Paović, montažu zvuka radio je Zoran Cvetković, a za kompletnu organizaciju bila je zadužena Maja Vodeničarski. Stručni saradnik na filmu je Nenad Randjelović iz Centra za kulturu i turizam u Svrljigu.

Gledajući film, mnogi će se začuditi kakvo bogatstvo postoji na samo pola sata vožnje automobilom od Niša do Svrljiga. Film otkriva mnoge detalje o gradiću koji postaje sve atraktivniji za turiste.

„Koliko puta Vam se u životu desilo da gledate neki holivudski film o nekome ko na prvi pogled predstavlja apsolutnog autsajdera u svim kategorijama… i onda kako radnja krene da se razvija, zapravo shvatite da se radi o junaku sa pregršt skrivenih vrednosti koje ljubomorno čuva samo za sebe. Upravo to je Svrljig. Mali, na oko neugledan gradić, koji poseduje neizrecive vrednosti, kulturna dobra, istorijske spomenike, prirodne lepote, kulinarske specijalitete i pre svega divne, pitome i gostoljubive meštane. I na vrlo sličan način je koncipirana priča o turističkim potencijalima ove varoši u našem najbližem komšiluku“, iskren je reditelj Vladimir Ristić.

Svrljig je mesto gde se prepliću legende, misterije, čudna imena sela i najneverovatnije priče. Upravo je delić svega toga filmska ekipa ponudila publici kroz video zapis. Ali ipak… ostavljeno je prostora, da svako, po dolasku u Svrljig nastavi da traga i otkriva neverovatne potencijale skrivene i sačuvane, kako bi im pružile poseban užitak od aktivnog odmora, sportskog turizma, planinarenja i lova do apsolutne relaksacije u maltene banjskim uslovima.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x