Dokumentarni film „Glumčina“ i pred aleksinačkom publikom

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Dokumentarni film „Glumčina“ već je prikazan u mnogim gradovima Srbije i osvojio srca publike, ali i podsetio na voljenog glumca Zorana Radmilovića, o čijim se ulogama govori i posle njegove smrti. Dokumentarac producenta Olivera Paunovića biće prikazan i u Domu kulture u Aleksincu, u utorak 23. novembra u 18 časova. Ulaz je slobodan.

Gde god je prikazan dokumentarni film “Glumčina” o velikom srpskom glumcu Zoranu Radmiloviću koji je obeležio drugu polovinu 20. veka svojim jedinstvenim darom i ostavio neizbrisiv trag u istoriji srpskog teatra i kinematografije, naišao je na odličan prijem kod publike koju je raznežio i oduševio.

Oliver Paunović producent, Milan Caci Mihailović glumac

„Drago mi je da ovaj film živi, da se publici dopada, da joj vraća emociju i sećanje na sjajnog glumca koji se jedanput rađa. Srećan sam zbog činjenice da smo tu da pokažemo kako umemo da čuvamo sećanje na glumca koji je ostavio dubok trag kada su srpski glumci u pitanju. On je zadužio sve nas mi mu filmom uzvraćamo poštovanje“, istakao je producent Oliver Paunović.

Kroz film publiku vodi glumac Milan Caci Mihailović, koji je sa Zoranom Radmilovićem radio u brojnim predstavama.

Film „Glumčina“ je snimljen povodom dva velika jubileja: 75. godina od osnivanja zaječarskog pozorišta i jubileja 30. godina Festivala. Radila ga je niška produkcija City Grupe, a za kooprodukciju je bilo zaduženo upravo Narodno pozorište Timočke krajine.

Zoran Radmilović je rođen 11. maja 1933. u Zaječaru, a preminuo je 21. jula 1985. godine u Beogradu. Odigrao je neke od najzapaženijih pozorišnih uloga – Radovana III ili Kralja Ibija, kao i neke od najupačetljivijih likova u istoriji naše kinematografije, u filmovima ili TV serijama – „Maratonci trče počasni krug“, „Više od igre“, „Priče iz fabrike“ i „Priče iz radionice“.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x