Dokumentarni film “To je Toma” nastavlja turneju u Republici Srpskoj

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Dugometražni dokumentarni film “To je Toma” producenta Olivera Paunovića, u režiji Vladimira Ristića, premijerno će u Domu kulture u Han Pijesku, 30. novembra u 19 sati moći da vidi i publika u ovom gradu.

“To je Toma – pesnik i nesrećnik“, u režiji Vladimira Ristića je dugometražni dokumentarni film producenta Olivera Paunovića, sa elementima igrane rekonstrukcije, biografska je priča o legendarnom pevaču i kompozitoru Tomi Zdravkoviću iz vizure ljudi koji su ga dobro poznavali.

O Tomi u filmu govore njegova supruga Gordana, kolege Zoran Кalezić i Hasan Dudić, glumice Tanja Bošković i Danica Maksimović i mnogi drugi.

Film je premijerno prikazan na ovogodišnjim „Filmskim susretima“ u Nišu, emitovan je na nacionalnoj TV Crne Gore, a priliku da uživa u  ostvarenju niške produkcijske kuće City Grupe,  imala je i publika u Beogradu, na Zlatiboru, posetioci festivala filmske glume „MOFF“ u Mostaru, Kulturnog centra Leskovac, a na dan rođenja legendarnog pevača narodne muzike, 20. novembra,  premijerno je prikazan i na nacionalnoj TV Prva.

U Novom Pazaru prikazan je 23. novembra pred punom salom,  a nakon Han Pijeska (30. novembra) sledi Sarajevo 1. decembra, a onda se seli i preko “bare”, u Čikago (4. decembra).

Toma Zdravković, bez čijih pesama se ni danas ne mogu zamisliti slavlja na Balkanu, rođen 20. novembra 1938. godine u Aleksincu, a preminuo prerano,  30. septembra 1991. godine u Beogradu.

Han-Pijesak je grad i istoimena opština koja se nalazi u istočnom delu Bosne i Hercegovine, na razvođu reka Stupčanice i Žepe i administrativno pripada Republici Srpskoj.

Projekcija u Domu kulture u Han Pijesku, 30. novembra u 19 sati,  besplatna je za sve obožavaoce muzike Tome Zdravkovića.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x