Dragan Stojković Piksi u filmu „Legende Čaira“

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Kadar sa snimanja filma "Legende Čaira"
Podelite vest

Piksi je upravo na niškom stadionu napravio prve fudbalske korake. Stojković je karijeru počeo u pionirima Radničkom iz Niša, davne 1979. sa samo14 godina. Posle samo dve godine, 7. avgusta 1981, potpisao je ugovor o stipendiranju. Za Nišlije je debitovao na prijateljskoj utakmici 8. jula 1981. u Negotinu protiv Hajduk Veljka (6:0), a debi na prvenstvenoj utakmici je imao 3. aprila 1982. u Nišu protiv Vardara iz Skoplja (2:1). Prvi prvenstveni gol za Radnički je postigao 3. aprila 1982. protiv zagrebačkog Dinama (1:1). Prvi profesionalni ugovor sa Radničkim je potpisao 16. marta 1983, sa tek navršenih 18 godina, obavezujući se na četvorogodišnju vernost. Za Nišlije je igrao do 1986. godine i za to vreme odigrao 70 prvenstvenih utakmica i postigao 8 golova.

Dokumentarni film okuplja čak 17 sagovornika
Premijerno će biti prikazan za Palilulsko veče 2. juna

Oliver Paunović, producent i Dragan Stojković Piksi

„Svaki grad ima neki svoj brend, mi Nišlije imamo Radnički, on jeste brend grada, ja kao Nišlija i meraklija volim svoj klub. Kako se bavim produkcijom hteo sam na neki način da se odužim klubu koji volim  i ljudima koji nama u gradu puno znače. Oni su proslavili Niš, igrali Kup UEFA, igrali u Evropi…i tada ih je pratila pesma „Kude je taj Niš“, još puno istorijskih detalja prati uspehe Radničkog i ja to sve želim da sačuvam od zaborava i na taj način se odužim legendama našeg Čaira“, rekao je Oliver Paunović, producent.

Kako Paunović kaže, ljudi koji su se našli u ovom dokumentarnom filmu ostaće upamćeni kao gradski heroji, na taj način su još uvek živi i tu su sa nama.

Dokumentarni film „Legende Čaira“, reditelja Vladimira Ristića biće emitovan i avgusta meseca na Festivalu sportskog filma na ZLatiboru a biće prikazan i na festivalima City Fest u Nišu i MIlanu, gde se održava festival svetskog sportskog filma. Premijera je zakazana za maj mesec i naravno Niš.

„Ovaj film govori o timu koji je bio za primer, tim koji treba da bude uzor mladim generacijama, kako treba da shvataju život i sport, jer svaki ekipni uspeh je ustvari uspeh timskog rada“, završio je Paunović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x