Državni putevi u Rasinskom okrugu prohodni, ali kretanje otežano

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: O.S.R.
Podelite vest

KRUŠEVAC – Na državni putevima u Rasinskom okrugu ima do pet centimetara utabanog snega i oni su prohodni, dok je na lokalnim putevima i ulicama u Kruševcu kretanje otežano i potreban je dodatni oprez, navode u preduzeću “Kruševacput” koje je zaduženo za održavanje puteva u tom kraju.

Za čišćenje državnih puteva na području tog okruga angažovana su četiri vozila, svi putevi su prohodni, kao i put prema Kopaoniku, za koji je obavezna upotreba lanaca.

Za lokalne puteve i ulice u Kruševcu to preduzeće je angažovalo tri vozila, od ukupno četiri, jer je jedno sletelo sa puta.

Šef službe za održavanje lokalnih puteva i ulica u tom preduzeću Vojislav Krstić rekao je za agenciju Beta da su lokalni putevi i ulice uglavnom prohodni, te da su za deo puteva zatražili da lokalna samouprava angažuje dodatna vozila.

Kruševački prevoznik “Jugoprevoz” jutros je imao kašnjenja, a pet lokalnih linija ka okolnim selima je skraćeno, dok vozači javljaju da ima problema i na još nekim relacijama.

“Skraćene su linije Jastrebac do Buci, Mali Šiljegovac do Novog sela, Bovan do Pasjaka, Tekije do Kapidžije, Stanci do Kobilja, a vozači javljaju da je teško prohodno ka selima Kamenare i Šašilovac”, rekao je agenciji Beta šef putnog saobraćaja u “Jugorevozu” Aleksandar Stanić.

Na području Kruševca je do sada pao 31 centimetar snega, podaci su tamošnje meteorološke stanice.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x