Dveri: Povećanje plata vojsci samo jedan od preduslova njenog jačanja

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Srbija vesti
Podelite vest

Srpski pokret Dveri saopštio je danas da je najavljeno povećanje plata profesionalnim vojnicima samo jedan od potrebnih preduslova za revitalizaciju Vojske Srbije (VS).

Predsednik Izvršnog odbora Dveri Borko Puškić istakao je, u pisanoj izjavi, da  je Srbija, “kao zvanično jedina vojno neutralna, vanblokovska država u regionu okružena zemljama članicama jednog istog bloka, koje pojedinačno potencijalno mogu voditi neprijateljsku politiku prema našoj zemlji koristeći za to resurse i drugih zemalja iz okruženja”.

“Zato bi snaga Srbije u najmanju ruku morala biti recipročna snazi svih potencijalno neprijateljskih zemalja u regionu zajedno. Za takav napredak operativnih sposobnosti naše vojske potrebno je sistemski rešavati probleme u svim segmentima odbrane, a to se neće postići samo pukim povećanjem plata, koje ističemo svakako neophodnim i koje kao pokret podržavamo”, rekao je Puškić.

Prema njegovim rečima, “moraju se rešavati i nagomilani kadrovski problemi u Vojsci i Ministarstvu odbrane koje trenutno vodi čovek koji je po svim informacijama organizovao prisluškivanje predsednika ove države i čiji mentori ne žele da srpska vojska ima potrebnu snagu i nezavisnost”.

“Ističemo i da je vraćanje redovnog služenja vojnog roka još davno bio i ostao predlog Dveri i to i jeste jedno od tih sistemskih rešenja, ali se ono mora sprovesti uz ozbiljne pripreme, a ne da se to radi stihijski i u javnost plasira isključivo za potrebe javnog mnjenja”, naglasio je Puškić.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x