DVERI predale zahtev za formiranje komisije Narodne skupštine u vezi održavanja Evroprajda

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Tamara Milenković Kerković i Radmila Vasić, foto: BetaVideo printscreen
Podelite vest

Poslanica Dveri Tamara Milenković Kerković izjavila je da je taj pokret predao predsedniku Skupštine Srbije Vladimiru Orliću predlog za formiranje komisije za istraživanje okolnosti održavanja Evroprajda u Beogradu.

Milenković Kerković je na konferenciji za novinare u Domu Narodne skupštine rekla da će Dveri zahteve za otkazivanje Evroprajda poslati i Vladi Srbije i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

“Svi javni nastupi Dveri u poslednjih mesec i po bili su u pravcu obrazlaganja razloga zbog čega do otkazivanja ove manifestacije treba da dodje”, kazala je Milenković Kerković.Ona je rekla da pokret Dveri kao parlamentarna stranka smatra da postoji “veliki pritisak” za održavanje te manifestacije koja je “protivna i javnom moralu i potpuno finansijski netransparentna a zdravstveno i bezbednosno vrlo rizična”.

Foto: BetaVideo printscreen

Milenković Kerković je rekla i da je najavljeno održavanje Evroprajda “ponovni pritisak za uvodjenje zakona o istopolnim zajednicama”, zbog čega je navela da Dveri “traže otkazivanje Evroprajda”.

“Pozvali smo Aleksandra Vučića da iskoristi svoj autoritet predsednika republike i odmah uputi sugestiju za otkazivanje Evroprajda da bi se okrenuli važnim pitanjima”, kazala je Milenković Kerković.

Poslanica Dveri Radmila Vasić je rekla da odluka o formiranju komisije treba da se donese na sedici republičkog parlamenta.

“Mi smo uputili zahtev predsedniku Narodne skupštine, kada se donese odluka o formiranju (komisije) rok je od sedam dana da svi članovi komisije dostave svoje predstavnike”, rekla je Vasić.

Prema najavama organizatora, Evroprajd će se u Beogradu održati od 12. do 18. septembra.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x