Dveri: Zahtevamo sednicu Narodne skupštine o KiM pre briselskog sastanka Vučić-Кurti

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen
Podelite vest

Pokret Dveri je saopštio danas da još nije dobio odgovor na zahtev koji je 2. avgusta uputio predsedniku parlamenta Vladimiru Orliću, za održavanje hitne sednice Skupštine Srbije o aktuelnom stanju na Кosovu i Metohiji (KiM).

Dveri navode da hitnu sednicu o Кosovu i Metohiji traže da bi se “donela odluka o odbacivanju Rezolucije Evropskog parlamenta od 6. jula 2022. godine kojom se od Srbije traži priznanje lažne države Кosovo”, i da bi se razmotrilo aktuelno stanje na КiM, u svetlu najnovijih događaja oko preregistracije vozila čija primena je odložena sa 1. avgusta na 1. septembar.

“Sednica o Кosovu i Metohiji mora biti održana pre 18. avgusta i briselskog sastanka Vučić-Кurti, kako bi Narodna skupština donela odluku o prekidu pregovora pod pokroviteljstvom EU i vraćanja istog pod okrilje UN”, navodi se u saopštenju Dveri.

Dodaje se da će Dveri u narednim danima “izaći i sa konkretnom platformom” oko daljih koraka koje bi Srbija morala da preduzme kako bi se sačuvao suverenitet nad KiM i zaštitili Srbi koji tamo žive.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x