Džepovi, rančevi i torbice puni neprijavljenih deviza

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto Uprava carina Republike Srbije
Podelite vest

Neprijavljivanjem iznosa većih od 10.000 evra, putnici se svesno izlažu riziku da se nađu u prekršaju, pa su sakrivene devize upravo ono što carinici u svom svakodnevnom poslu najčešće otkrivaju.

Dve takve situacije dogodile su se gotovo istovremeno 29. novembra 2021. godine na prelazu Horgoš i na kontrolnom punktu Merdare.

Foto Uprava carina Republike Srbije

U prvom slučaju je zaplenjeno oko 25.000 evra, koje su dvojica putnika propustila da prijave prilikom ulazne kontrole. Reč je o 56-godišnjem državljaninu Izraela koji je kao suvozač putovao automobilom BMW moldavske registracije kojim je upravljao 53-godišnji državljanin Bugarske, na putu iz Mađarske ka Bugarskoj. Oni su uveravali carinike da kod sebe imaju dozvoljeni iznos novca, da bi ubrzo u suvozačevoj jakni bilo pronađeno 15.000 evra, a potom je i u rancu koji se nalazio između prednjih sedišta otkriveno gotovo 30.000 evra.

Putnicima je vraćeno po 10.000 evra, dok je ostatatak novca zadržan do okončanja prekršajnog postupka pred sudom.

Istog dana je i na kontrolnom punktu Merdare zadržano nešto više od 10.000 britanskih funti. Kod albanskog državljanina koji je automobilom „audi“ britanskih registarskih oznaka, putovao iz Engleske ka svojoj zemlji, u torbici koju je nosio oko struka pronađeno gotovo 19.000 neprijavljenih funti. Kako putnik nije imao potvrdu da je prijavio novac na ulasku u zemlju, vraćen mu je dozvoljeni iznos u protivvredosti od 10.000 evra, dok je ostatatak zadržan do okončanja postupka.

Foto Uprava carina Republike Srbije

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x