Ekipa Vojvodine prvak države u bejzbolu

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Ekipa Vojvodina, prvi put u istoriji kluba postala je prvak države u bejzbolu, pošto je danas na beogradskoj Adi Ciganliji pobedila ekipu Novog Sada.

Vojvodina je u majstorici plej-ofa bila ubedljiva i pobedila je gradskog rivala sa 11:1.

Igrač Vojvodine i član uprave kluba Dušan Milovanović rekao je da su u ekipi presrećni jer su do sada samo beogradski klubovi osvajali titulu.

“Ovo nam je prva titula od osnivanja kluba pre 24 godine. Žao mi je što se današnji derbi igrao u Beogradu jer u Novom Sadu nema bejzbol terena”, rekao je Milovanović za agenciju Beta.

Igrači Vojvodine treniraju u holu SPENS-a, a leti na pomoćnom terenu fudbalskog kluba Slavija. Taj teren koriste i ragbisti Vojvodine.

U Srbiji trenutno postoje četiri bejzbol klubova i nekoliko juniorskih. Pored dva novosadska takmiče se i beogradski klubovi Vojvode i Beograd 96.

Osim u domaćoj, oni se takmiče i u Inter liga koja je na dvogodišjnoj pauzi zbog pandemije. U njoj se takmiče i klubovi iz Hrvatske, Slovačke, Madjarske i Slovenije.

“Ove godine bile su i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. U finalu je reprezentacija Srbije izgubila od Ukrajine”, rekao je Milovanović.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x