Ekološki front od gradonačelnika traži da odustane od projekta Novi Sad na vodi

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: FaceBook Ekološki front Novi Sad
Podelite vest

Inicijative građana okupljene u Ekološki front uputile su danas otvoreno pismo gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću, republičkoj i pokrajinskoj vladi sa zahtevom da odmah odustanu od projekta “Novi Sad na vodi”.

Oni su u pismu poručili da građani koji već 100 dana iz protesta spavaju u “Šodroš Survivor kampu” neće odustati od toga, već će nastaviti da budu fizička zaštita Šodroša, Kameničke ade i Ribarskog poluostrva.

“Ova borba nije hir nas ‘zgubidana’, kako volite da nas nazivate, već pitanje javnog interesa i budućnosti ovog grada. Ovim putem vam poručujemo da se na Šodrošu, Kameničkoj adi i Ribarskom ostrvu neće ostvariti ništa od onoga što ste zamislili, a zamislili ste da od građana Novog Sada otmete javno dobro, obalu Dunava i prirodna pluća grada, kako bi svoj prljavo stečen kapital pretočili u ovaj poguban i po svemu nakaradan projekat”, poručili su u saopštenju.

Dodali su da neće dozvoliti da deo grada, koji slobodno koriste svi građani Novog Sada, vlasti daju u ruke “dvorskom investitoru”, kompaniji Galens invest.

“Pod hitno morate prestati da zloupotrebljavate novac poreskih obveznika, sa rasprodajom neobnovljivih resursa i devastacijom prirode, zastrašivanjem i šikaniranjem građana. U suprotnom, mi ćemo našu borbu radikalizovati. Niko i nijedna mašina neće zaorati ni pedalj područja koje branimo niti će ijedno drvo biti posečeno”, poručili su iz Ekološkog fronta.

Foto: FaceBook Ekološki front Novi Sad

Poručili su vlastima da se ne uzdaju u zimu, jer to demonstrante neće oterati, pošto zahvaljujući građanima koji ih podržavaju imaju sve što im je potrebno da “preguraju hladne dane koji dolaze”.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x