Er Srbija 2021. godine prevezla 83 odsto putnika više nego 2020.

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Podelite vest

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) saopštila je danas da je tokom 2021. prevezla 1.586.665 putnika, što je 83 odsto više nego 2020. godine.

Prosečna popunjenost putničke kabine na letovima iznosila je 64 odsto, a obim saobraćaja uvećan je za 39 odsto u odnosu na 2020. godinu.

“Ostvareni rezultat je za 35 odsto lošiji nego u pretpandemijskoj, rekordnoj 2019. godini, ali je znatno bolji od evropskog proseka u 2021. godini, koji je bio 44 odsto manji u odnosu na 2019”, navedeno je u saopštenju.

Dodato je da je tokom većeg dela prethodne godine Er Srbija u kontinuitetu beležila rast od oko 50 odsto kada je reč o tržišnom udelu na Aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu, čime je nadmašila rezultat iz 2019. godine.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek izjavio je da izazovi iz prethodnog perioda predstavljaju čvrst osnov za dalji razvoj i nastavak primene strategije koja je bila u planu pre pandemije.

“Radujemo se daljem širenju na tržištu Evrope i Bliskog istoka, koje nas očekuje već od aprila i juna, kada pokrećemo letove do čak 12 destinacija iz srpske prestonice. Započeli smo fazu kontinuiranog rasta kao regionalni lider i na dobrom smo putu da već sada ostvarimo cilj zacrtan za 2023. godinu – dostizanje pretpandemijskih nivoa iz rekordne 2019. godine”, istakao je Marek.

Deset najpopularnijih ruta Er Srbije koje su ostvarile najbolji učinak u 2021. godini bile su izmedju Beograda i Njujorka, Moskve, Tivta, Pariza, Podgorice, Ciriha, Istanbula, Amsterdama, Londona i Atine.

Er Srbija je tokom letnje sezone, od sredine aprila do kraja oktobra, obavila ukupno 1.100 povratnih čarter letova, na kojima je prevezla oko 140.000 turista do poznatih letovališta u Turskoj, Egiptu i Grčkoj, kao i drugih turističkih odredišta širom sveta.

“Najpopularnije čarter destinacije do kojih su gradjani Srbije putovali prethodne godine bile su Antalija u Turskoj i Hurgada u Egiptu”, saopšteno je.

Er Srbija je istakla da je na letovima za Njujork u 2021. godini zabeležila prosečnu godišnju popunjenost putničke kabine od 71 odsto, dok je u letnjim mesecima dostizala i 80 odsto.

“Učinak ostvaren na transatlantskoj ruti gotovo je dostigao pretpandemijski nivo. Od pokretanja letova u junu 2016. godine do danas, Er Srbija je izmedju Beograda i svoje destinacije u Severnoj Americi prevezla više od 360 hiljada putnika”, navodi se u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x