Er Srbija i u avgustu prevezla više od 400.000 putnika

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Air Serbia/Luka Filipović
Podelite vest

Kompanija Er Srbija saopštila je danas da je tokom avgusta, drugi mesec zaredom, uspela da preveze više od 400.000 putnika preko matičnog aerodroma u Beogradu i vazdušnih luka u Nišu i Kraljevu, što je najveći broj prevezenih putnika tokom tog meseca još od 2013, od kada kompanija posluje pod sadašnjim imenom.

Broj putnika povećan je za 38 odsto u odnosu na isti mesec 2021, odnosno za dva odsto u odnosu na avgust rekordne pretpandemijske 2019.

Kako je navedeno, dobre rezultate postigao je čarter prevoz, u okviru kojeg je prevezeno skoro 90.000 putnika, a pored čarter letova, tokom avgusta zabeleženo je i snažno kretanje dijaspore iz Srbije i regiona, što je rezultiralo porastom broja prevezenih putnika na rutama ka Zapadnoj Evropi.

Najveći rast, od 290 odsto, beleži Rim, posle kojeg slede Milano sa (224 odsto), Štutgart (208 odsto), Diseldorf (140 odsto) i London (129 odsto).

Srpska nacionalna avio-kompanija procenjuje da će broj njenih putnika u avgustu, slično kao i u julu, činiti više od 55 odsto od ukupnog broja putnika koji su putovali preko Aerodroma Nikola Tesla Beograd.

“Tokom avgusta zauzeli smo prvo mesto u širem regionu Balkana kada je reč o nedeljnom broju obavljenih letova”, kazao je direktor komercijale i strategije Er Srbije Boško Rupić i dodao kako je uveren da će broj putnika na letovima Er Srbije rasti.

Ovog leta, nacionalni avio-prevoznik leti sa 15 aerodroma u zemljama bivše Jugoslavije, što je ranije bio slučaj jedino sa njegovim prethodnikom, kompanijom JAT.

Saobraćaj se u regionu najviše odvijao ka Tivtu i Podgorici, Ljubljani i Skoplju, a nešto manji broj letova realizovan je ka Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Rast broja prevezenih putnika, u odnosu na isti mesec prethodne godine, zabeležen je i ka Sofiji (172 odsto) i Bukureštu (80 odsto).

“Za Er Srbiju region Balkana, povezivanje balkanskih zemalja i mobilnost njihovih stanovnika od izuzetne je važnosti. U skladu sa tim, nacionalna avio-kompanija je aktivno učestvovala na nedavnom dogadjaju koji je u Beogradu organizovan u okviru inicijative ‘Otvoreni Balkan'”, navela je kompanija u saopštenju.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x