Evroliga kaznila Zvezdu, neće moći da registruje Kampaca do 28. februara I Zvezda: Borićemo se da oborimo kaznu Evrolige

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: BetaPhoto/Ivica Veselinov
Podelite vest

Košarkaški klub Crvena zvezda saopštio je da je danas izrečena kazna Evrolige izuzetno stroga i istakao da će se crveno-beli “svim pravnim i dozvoljenim sredstvima” boriti da obore tu kaznu.

“KK Crvena zvezda smatra da je ova kazna izuzetno stroga i nastaviće u narednim danima svim pravnim i dozvoljenim sredstvima da se bori da obori ovu kaznu”, navodi se u saopštenju kluba sa Malog Kalemegdana.

Košarkaška Evroliga kaznila je Crvenu zvezdu zbog kršenja pravila o “finansijskoj stabilnosti i fer-pleju” zbog čega beogradski klub neće moći da registruje nove igrače do 28. februara.

“O svim daljim detaljima klub će svakodnevno obaveštavati javnost”, navodi se u saopštenju Zvezde koja na ovu odluku Evrolige ima pravo žalbe pred Sudom za sportsku arbitražu.

—–

Košarkaška Evroliga kaznila je danas Crvenu zvezdu zbog kršenja pravila o “finansijskoj stabilnosti i fer-pleju” zbog čega beogradski klub neće moći da registruje nove igrače do 28. februara.

“Finansijska komisija Evrolige, nezavisno regulatorno telo, izrekla je sankciju koja se sastoji od zabrane registracije novih igrača i trenera do 28. februara 2023. godine i novčane kazne od 25.000 evra Crvenoj zvezdi zbog teškog kršenja Pravila finansijske stabilnosti i fer-pleja”, navodi se u saopštenju Evrolige.

Zbog ove kazne, crveno-beli neće moći da registruju argentinskog košarkaša Fakunda Kampca.

Kako se navodi u saopštenju Evrolige, ovaj slučaj je 1. decembra 2022. godine upućen Finansijskoj komisiji, nezavisnoj komisiji, koja razmatra finansijski učinak klubova i njihovu uskladjenost sa relevantnim propisima. Ta komisija je otvorila sudski postupak i izrekla privremenu zabranu Zvezdi.

Uvedene zabrane Zvezdi uzimaju u obzir ozbiljnost prekršaja, koji uključuje kašnjenje izmirenja obaveza prema igračima iz tekuće i prethodnih sezona, kao i davanje netačnih informacija, navodi se u saopštenju.

To je, kako se dodaje, klubu omogućilo da stekne prednost nad konkurencijom i nastavi sa svojim normalnim radom uprkos neregularnom finansijskom stanju.

Evroliga je navela da su u obzir uzeti i prethodni slučajevi, s obzirom da je klub prethodnih godina kažnjen u dva navrata. Takodje, Evroliga je upozorila Zvezdu da bi svako novo kršenje Pravila o finansijskoj stabilnosti i fer-pleju moglo dovesti do još strožih sankcija, pa i do oduzimanje pobeda.

Crvena zvezda, kako se zaključuje u saopštenju, ima pravo žalbe pred Sudom za sportsku arbitražu.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x