Film GEJM večeras premijerno na FEST-u

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

U čast velikog jubileja, Pošta Srbije objavila je emisiju prigodnih postanskih maraka "Festovih 50".Foto: BetaPhoto/Pošta Srbije/DS
Podelite vest

Film Gejm (Game) srpsko-američke koprodukcije biće večeras premijerno prikazan u Beogradu na Međunarodnom filmskom festivalu FEST.

Projekciji u Domu omladine Beograda će prisustvovati glumci iz filma Branislav Trifunović i Mehdi Hamudipurarabi kao i rediteljka, scenaristkinja i producentkinja Ana Lazarević.

Film se na FEST-u prikazuje u okviru programa FEST fokus, a radnja prati Strahinju, krijumčara sa lošim roditeljskim veštinama i zavisnošću od kockanja, koji biva zaglavljen sa dvojicom dečaka-migranta u balkanskoj zabiti.

Foto: Fest.rs

On im pomaže da pronađu ilegalan prelaz u zapadnu Evropu.

Hrabri novi svet

Prvi FEST, sa podnaslovom “Hrabri novi svet“, otvoren je 9. januara 1971. u Domu Sindikata, projekcijom filma “Meš“ Roberta Altmana. Zamišljen kao godišnji presek najboljih filmova sezone, beogradski Međunarodni filmski festival FEST izrastao je u jednu od najznačajnijih filmskih smotri i postao jedan od glavnih događaja u kulturnom životu Beograda, uz koga su odrasle mnoge mlade generacije.

Do sada – FEST je imao oko četiri miliona gledalaca i skoro 4000 značajnih svetskih filmova – koji su na njemu imali jugoslovensku / srpsku a često i regionalnu premijeru.

Foto: fest.rs

Ovogodišnje, 50. jubilarno izdanje festivala traje do 6. marta, a program je dostupan na sajtu FEST-a.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x