Finalno izvlačenje nagradne igre ‘Uzmi račun i pobedi’ u subotu, dosad poslato 100 miliona računa

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Siniša Mali. foto: betaPhoto/Amir Hamzagić
Podelite vest

Finalno, peto izvlačenje prvog kruga državne nagradne igre “Uzmi račun i pobedi” biće u subotu, 25. februara, od 18 časova uz direktan prenos na Prvom programu Radio-Televizije Srbije, saopštila je danas Vlada Srbije.

Svi računi skenirani do sutra u podne biće u konkurenciji za nagrade: trosoban i četvorosoban stan u Beogradu.

Ministar finansija, Siniša Mali, rekao je da je više od 100 miliona skeniranih i poslatih računa, što je rekordan broj u odnosu na prethodno organizovane cikluse ove igre.

“Posle tačno dva meseca od početka rada aplikacije, imamo više od sto miliona skeniranih računa, od 920.000 punoletnih građana Srbije koliko ih je instaliralo aplikaciju do sada. Bilo je određenih bojazni kako će naši sugrađani prihvatiti prelazak sa koverata na aplikaciju, da li će se snaći u nečemu za njih potpuno novom. Pokazali su, međutim, da se snalaze u digitalizaciji mnogo bolje nego što se misli”, rekao je Mali.

Istakao je da će uzimanjem računa pri svakoj kupovini biti plaćen porez i da će zato u budžetu biti više novca za puteve, škole, vrtiće, obnovu zdravstvenih ustanova, za povećanje plata i penzija.

Napomenuo je da će u jesenjim izvlačenjima, potpuno ravnopravno, učestvovati svi računi poslati od 24. decembra prošle godine i da će tokom čitavog perioda između dva kruga računi moći da se nesmetano skeniraju i šalju.

Foto: uzmiracun.rs

Pravo na učešće u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” imaju svi punoletni građani Srbije, a za učestvovanje neophodna je instalirana istoimena aplikaciju na mobilnom telefonu.

Nagradnu igru organiziju Vlada Srbije i NALED radi suzbijanja “sive ekonomije” i ukazivanja građanima na  korist od uzimanja računa pri svakoj kupovini.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x