Formirana nova zeleno-leva koalicija “Moramo” 

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Ilustracija Foto: Ne davimo Beograd
Podelite vest

Pokret Ne davimo Beograd formirao je zajedno sa Otvorenom građanskom platformom “Akcija” i Ekološkim ustankom, zeleno-levu kaoliciju “Moramo”koja će se kandidovati na predstojećim gradskim i republičkim izborima. Pored ove tri organizacije koaliciju čini i veliki broj drugih pojedinaca, aktivista i pokreta, saopštili su.

Ključne teme na kojima će se bazirati zajednički rad u okviru koalicije “Moramo” su ekologija i borba za zdravo životno okruženje.

“U društvu sa ovako izraženim ekonomskim nejednakostima, kao što je Srbija, jedno od najvažnijih pitanja kojima ćemo se baviti je socijalna pravda, odnosno borba za bolje uslove života i rada građana”, istakli su.

Budućnost ne može biti ostvarena bez velikog ulaganja u obrazovanje, dodaju.

“Urbanistički razvoj naših gradova mora biti takav da stvara gradove koji pripadaju građanima, a ne tajkunima koji popunjavaju svaki metar javnog prostora”, saopštila je koalicija “Moramo”.

Pored ovih tema za ovu koaliciju je važno da se ostvari suštinska decentralizacija Srbije koja podrazumeva donošenje više značajnih odluka na lokalu, blizu građana, i lokalni ekonomski razvoj, a ne da sve počinje i završava se u Beogradu.

Pandemija  je pokazala koliko je zdravstveni sistem Srbije u rasulu, pa se moraju uložiti veliki napori da se obezbedi nega i neophodno lečenje svim građanima.

Formiranje koalicije “Moramo” dolazi u trenutku velikog rasta podrške pokretu Ne davimo Beograd u Beogradu, kao i cele zeleno-leve grupacije, smatraju.

Istraživački centar Demostat objavio je da je podrška koaliciji oko 13 procenata u Beogradu, odnosno oko 7 procenata na nivou Republike. Takođe, istraživanja pokazuju da je najveća šansa za pobedu opozicije upravo u glavnom gradu, a smena vlasti u Beogradu mogla bi da bude i prvi korak ka oslobađanju cele Srbije, navodi se u saopštenju Pokreta Ne davimo Beograd.

https://fb.watch/aGh7mNAEDh/

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x