Fudbaleri Srbije izgubili od Brazila, Rišarlison dvostruki strelac

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen RTS
Podelite vest

Fudbalska reprezentacija Srbije izgubila je večeras od Brazila sa 0:2, u utakmici prvog kola Grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Na stadionu Lusail, dvostruki strelac bio je Rišarlison, koji je golove postigao u 62. i 73. minutu.

Brazilci su prvi zapretili u četvrtom minutu kada je posle brzog napada centrirao Rafinja, ali je srpski tim uspeo da se odbrani.

U četvrtom minutu zbog starta na Nejmaru žuti karton dobio je Strahinja Pavlović.

Brazil je u 13. minutu preko Vinisijusa izveo brzi napad i izborio je korner. Nejmar je pravo iz kornera šutirao u gol, a loptu je preko prečke izbacio srpski golman Vanja Milinković-Savić.

Brazil je imao više loptu u posedu, u 21. minutu iz velike udaljenosti šutirao je Kazemiro, a srpski golman je bez problema uhvatio loptu.

Srpski tim pokušao je u 25. minutu kada je pred gol centrirao Dušan Tadić, ali je ispred Aleksandra Mitrovića loptu uhvatio golman Alison.

Dva minuta kasnije golman Milinković-Savić dobro je reagovao kod napada Brazila i ispred Vinisijusa izbio loptu. U 31. minutu dobro su kombinovali Brazilci posle kornera, ali je srpski golman ponovo bio siguran.

Četiri minuta kasnije šutirao je i Rafinja, ali je Milinković-Savić uhvatio loptu.

U 37. minutu Srbija je prvi put šutnula na gol kada je posle centaršuta Filip Mladenović glavom poslao loptu preko prečke.

Brazil je u 41. izveo brz kontranapad, nesiguran je ispred Vinisijusa bio Nikola Milenković, ali je ipak uspeo da blokira šut brazilskog fudbalera.

Na početku drugog poluvremena posle greške Nemanje Gudelja na ivici šesnaesterca Brazil je imao veliku šansu, ali je šut Rafinje zaustavio srpski golman.

Gudelj je u 48. minutu dobio žuti karton pošto je na ivici šesnaesterca oborio Nejmara. Fudbaler Pari Sen Žermena izveo je slobodan udarac ali je srpski tim izbacio loptu u korner.

Brazil je imao inicijativu i napadao, vršio pritisak, a posle prodora Vinisijusa, u 55. minutu u šansi se našao Nejmar, ali je bio neprecizan.

Srpski selektor posle toga napravio je dvostruku izmenu, umesto Gudelja i Andrije Živkovića u igru su ušli Ivan Ilić i Nemanja Radonjić.

U 60. minutu Brazil je imao novu veliku priliku, kada je Aleks Sandro pogodio stativu.

Brazil je poveo u 62. minutu golom Rišarlisona. Posle prodora Nejmara šutirao je Vinisijus, srpski golman je odbranio, a lopta se odbila do Rišarlisona koji je lako ubacio loptu u mrežu.

Posle toga još dve izmene napravio je srpski selektor, izašli su Saša Lukić i Mladenović, a ušli Darko Lazović i Dušan Vlahović.

Brazil je ponovo posle brzog kontranapada bio u dobroj šansi, ali se u poslednjem trenutku okliznuo Vinisijus. Sa druge strane u 69. minutu srpski tim izborio je korner, ali je Pavlović glavom poslao loptu preko gola.

Minut kasnije srpski tim je ponovo imao korner, glavom je pokušao Sergej Milinković-Savić, Brazilci su se odbranili pred golom, a zatim je Lazović bio neprecizan.

Brazil je udvostručio prednost u 73. minutu lepim golom Rišarlisona. Centrirao je Vinisijus sa leve strane, a Rišarlison je iz okreta uhvatio volej i poslao loptu u mrežu.

Novu dobru šansu Brazil je imao u 81. minutu kada je Kazemiro pogodio prečku. U 83. minutu iz igre je izašao Mitrović, a ušao Nikola Maksimović.

Redjali su se se napadi brazilskog tima, čije je udarce do kraja utakmice uspevao da zaustavi srpski golman. Brazil je imao 22 šuta na gol u odnosu na četiri šuta Srbije.

Posle prvog kola Brazil i Švajcarska imaju po tri boda, a Srbija i Kamerun su bez bodova.

U drugom kolu Srbija će u ponedeljak od 11 časova igrati protiv Kameruna, a Brazil od 17 časova protiv Švajcarske.

Foto: printscreen RTS

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x