Gašić o poplavama: Da li osećaju odgovornost oni koji bespravno prave mostove i bacaju smeće

Instalirajte iOS ili Android aplikaciju Srbija Vesti

Foto: printscreen Junaci doba zlog
Podelite vest

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić izjavio je da su 16. januara razgovarali sa svim lokalnim samoupravama i građanima za koja su smatrali da mogu biti ugrožena poplavama i dodao da je tada pripremljeno dovoljno vreća i peska.

“Da li osećaju odgovornost oni koji na ovim rekama bespravno prave mostove, prepreke, svi oni koji bacaju sve svoje smeće u reke i vodotokove širom Srbije, ne samo u Novom Pazaru, Sjenici, Priboju. I to nam pravi ogromne probleme”, upitao je Gašić prilikom obilaska poplavljenih područja u Novom Pazaru, preneo je N1.

On je naveo da su imali više angažovanih mašina na čišćenju tih nanosa koji su bili ispod mostova i da su umesto toga mogli da “rade i podižu bedeme”.

“Meni je jako žao i saučešće porodicama koje su izgubile familiju, sve ono što se dešava moramo da snosimo odgovornost svi zajedno”, kazao je Gašić.

Ministar je, kako je saopšteno iz MUP-a, naveo da pripadnici Sektora za vanredne situacije zajedno sa ostalim službama čine sve da pomognu građanima da sačuvaju svoja domaćinstva i dodao da su izvršili 84 evakuacije.

“U ovom trenutku imamo šest spasilačkih specijalističkih timova za spasavanje i rad na vodi, koji u ovom trenutku rade pretragu za dva lica koje je bujica odnela. Imali smo 84 evakuacije  iz 84 objekta, pet u Novom Pazaru, devet u Sjenici, 30 u Prijepolju, 24 u Priboju i 16 u Brusu”, istakao je on.

Dodao je da se situacija procenjuje, ali da će 94 pripadnika vatrrogasno-spasilačkih jedinica ostati u Novom Pazaru “koliko je potrebno da bi građani bili bezbedni”.

Usled obilnih padavina koje su prouzrokovale porast vodostaja i izlivanje reka i bujičnih potoka vanredna situacija proglašena je na teritoriji Novog Pazara, Prijepolja, Tutina i Brusa, kao i na delu teritorije opštine Nova Varoš.

Tagovi

Povezane vesti:

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x